pădurarii acuzați de locuitori din satul vale că din cauza lor vin urșii în sat - „îi ademenesc cu mâncare”
foto: arhivă

Un localnic din localitatea Vale, din orașul Săliște, susține că prin acțiunile asociației de vânătoare, urșii se apropie și intră în sat. Mai exact, acesta susține că s-a schimbat punctul unde se lăsa hrana pentru animalele sălbatice, fiind acum mult mai aproape de localitate. Directorul asociației susține că punctul de hrănire este neschimbat de mai bine de 15 ani.

Bărbatul din Vale susține că locul unde se lasă mâncarea pentru animalele sălbatice este mult prea aproape de locuințele locuitorilor. „Nu mi se pare logic să se hrănească urșii la ieșirea din satul Vale, spre Sibiel. Până anul acesta au avut loc de hrănit sus în pădure ca să nu mai coboare în sat, acum au loc de hrănit în capătul satului. Îi ademenesc în sat și nu mi se pare normal. În loc să îi atragă către pădure, îi atrag către sat”, spune localnicul.

Directorul Asociației de Vânătoare, Alexandru Cuc, susține că nu s-a schimbat punctul de hrană al animalelor sălbatice de 15 ani. Mai mult, spune că la mistreți nu a fost cazul să le lase mâncare din cauza pestei și față de urși nu au „obligații”.

„Nu s-a făcut absolut nici o schimbare, toate punctele sunt cele vechi, în momentele de față nu facem hrăniri, iar față de urs nu prea avem obligații în ceea ce privește hrănirea, iar mistreți nu avem pentru că a fost pestă și se pare că avem din nou. Este punctul vechi, sus în Șanta, care este mai sus de tabăra de cultură. Acolo este de când știu eu fondul acesta. Poate o fi pus altcineva ceva pe acolo, dar noi nu. Noi nu am schimbat absolut nimic. Locul acela nu s-a schimbat de 15 ani, dar animalele oricum vor coborî la culturi pentru că e grâul copt și porumbul în lapte”, spune Alexandru Cuc, directorul Asociației de Vânătoare.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu