greșeală a arbitrului din camera var la fc hermannstadt - farul. șeful arbitrilor recunoaște: ”cartonașul roșu era potrivit în acest caz”

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, grecul Kyros Vassaras a analizat pe siteul Federației Române de Fotbal faza petrecută în minutul 45 a partidei FC Hermannstadt – Farul Constanța, scor 0-1, din prima etapă a Superligii. 

Jucătorul Farului, Gustavo Marins i-a pus talpa pe gambă lui Daniel Paraschiv, însă arbitrul Istvan Kovacs l-a iertat de cartonașul roșu pe fundașul oaspeților, iar sistemul VAR, unde se afla Viorel Flueran, nu a intervenit. Cu siguranță, eroarea de arbitraj a influențat din plin rezultatul final, Farul reușind să câștige la Sibiu cu 1-0.

Atac la limită

Grecul care conduce arbitrajul românesc a analizat faza și spune că intensitatea atacului lui Marins la Paraschiv a fost una la limită.  ”Un adversar vine din spate, nu joacă mingea și fără să își controleze suficient corpul, își calcă adversarul cu crampoanele în zona cuprinsă dintre gambă și tendonul lui Ahile. Contactul este plin și nu este superficial. Deși intensitatea atacului este medie, jucătorul resimte un contact direct neașteptat pe zona neprotejată a piciorului. Jucătorul vinovat încearcă foarte târziu să evite o intervenție mai gravă folosindu-și brațele, dar nu poate evita contactul cu piciorul adversarului. Acest atac este unul la limită, din cauza intensității medii și a faptului că nu a fost efectuat cu piciorul întins. Considerăm că poate pune în pericol sănătatea jucătorului și cartonașul roșu este mai potrivit în acest caz.”

Viorel Flueran de la VAR, principalul vinovat de eroare

Kyros Vassaras consideră că centralul Istvan Kovacs nu a putut vedea clar faza și reclamă faptul că primul vinovat este arbitrul din camera VAR, unde se afla Viorel Flueran. ”VAR ar fi trebuit să ia în considerare toate criteriile menționate anterior și ar fi fost necesar să recomande arbitrului o revedere a fazei pentru un posibil cartonaș roșu. Arbitrul nu a putut să vadă dacă intervenția a fost cu crampoanele din plin, el a avut doar evidența intensității medii și nu a avut posibilitatea să revadă faza, întrucât VAR, în mod incorect, nu a solicitat intervenția” a mai spus Vassaras.

greșeală a arbitrului din camera var la fc hermannstadt - farul. șeful arbitrilor recunoaște: ”cartonașul roșu era potrivit în acest caz”

 

Ultima oră

Comentariul meu