video urșii fac ravagii în continuare la mihăileni - oamenii sunt disperați: „ne iau animalele din curte!”

Localnicii comunei Mihăileni se confruntă cu problema urșilor de mai bine de un an, însă în ultimele luni atacurile asupra animalelor domestice au ajuns să fie aproape zilnice. Sătenii sunt la capătul puterilor, nu știu la ce metode să mai recurgă pentru a alunga urșii din comună.

Doar în cursul săptămânii trecute în satul Șalcău o oaie și doi miei au fost uciși de urs, în Răvășel un porc a fost rănit grav, iar altul ucis și de negăsit.

Ursul „a vizitat” și sâmbătă dimineața, în jurul orei 3:50, un saivan din comuna Mihăileni. Ciobanii au auzit câinii lătrând și au ieșit să vadă ce se întâmplă, ursul încerca să intre la adăpostul unde erau mieii și berbecii. Din fericire, ursul a fost alungat la tip, astfel nu au fost ucise animale, însă animalul a spart geamurile saivanului și a rupt ușa.

YouTube video

„Am auzit zgomot și m-am dus cu câini. Este un urs foarte mare care de vreo doi ani ne dă mari bătăi de cap, l-am văzut când s-a ridicat în două picioare. Mi-a rupt adăpostul de animale după care a ieșit afară și a încercat să-l rupă și pe al doilea spărgând două geamuri pentru a intra înăuntru unde aveam berbecii și niște miei. A intrat pe o parte și a ieșit pe cealaltă, a sărit pe uși unde se aflau mieii. Ne ia animalele din curte și nu ne despăgubește nimeni. A început să vină și în mijlocul zilei să între în turma de oi ia oaia și pleacă. Nu avem ce să î facem, nimeni nu ia nici o măsură. Mai e și o ursoaică cu trei pui”, spune Nicolae Bîntea.

Sătenii se tem pentru siguranța lor, având în vede că au văzut ursul și pe timpul zilei prin sat. Localnicii speră ca după atâtea pagube autoritățile să se autosesizeze și să ia măsuri cât mai repede.

Citește și: Miei uciși de urs în satul Șalcău – Zilele trecute a mai omorât o oaie, din aceeași gospodărie

Citește și: Oaie ucisă de urs în satul Șalcău – „Toată noaptea a dat târcoale în jurul casei”

Citește și: Ravagii făcute de urs în satul Răvășel – A fugit cu un porc de o sută de kilograme

Citește și: Ursul a revenit în Răvășel, unde a ucis un porc zilele trecute – A dat târcoale unui ponei

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu