Iosif Biro și Alexandru Curtean, cooptați în conducerea ACS Mediaș – Se anunță 5-6 transferuri la echipă

Nou promovată în Liga 3, ACS Mediaș s-a reunit luni, la Stadionul 8 Mai, cu gândul la promovarea în al doilea eșalon. 

Sub comanda antrenorilor Dumitru Solomon și Doru Dudiță, Mediașul s-a adunat luni, într-o formulă incompletă. Câțiva jucători au fost învoiți și nu au ajuns la reunire. Deocamdată, singura noutate certă este Benjamin Hanzu, care a fost împrumutat de la FC Hermannstadt, în timp ce acordul de împrumut de la UTA a lui Cristi Maxim a fost prelungit. Din lotul care a obținut promovarea nu mai fac parte Zomanț, A. Moldovan, Birtalan, Chifu și Șulea.

”Vom mai aduce 2-3 jucători experimentați pe posturi cheie, dar și 2-3 tineri de valoare. Până nu semnăm contractele, nu îi putem anunța. Ne axăm pe jucători localnici și din împrejurimi, sperăm să avem rezultate bune și sunt convins că așa va fi, pentru că toți suntem cu sufletul aici. Toți luptăm și suntem focusați pe fotbal” a explicat președintele clubului, Ionuț Buzean.

Curtean a încheiat cariera de jucător

ACS Mediaș 2022 s-a întărit și la nivelul conducerii administrative. Astfel, președinte executiv a fost numit Iosif Biro, fost conducător la Gaz Metan Mediaș. Fostul arbitru a mai activat în conducerile cluburilor Tg. Mureș și Pandurii Tg. Jiu și face parte din membrii fondatori ai clubului ACS Mediaș. ”Vom fi un grup unit în conducere, cu o colaborare și implicare în tot ce înseamnă fotbal și echipă” a anunțat Ionuț Buzean.

Fostul jucător al Gazului, Alexandru Curtean va ocupa funcția de manger sportiv. Curtean a jucat la Mediaș în 2003-2009, dar și în sezoanele 2014-2015 și 2018-2019, după care a mai evoluat la FC Hermannstadt și CSC 1599 Șelimbăr. La 36 de ani, după ce a jucat sezonul trecut la Corvinul Hunedoara, Curtean a pus capăt carierei de fotbalist. În cariera sa, Alexandru Curtean a evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, Poli Timișoara, Dinamo, Botev Plovdiv (Bulgaria), din nou Gaz Metan, ACS Poli Timișoara, Atyrau (Kazakhstan), FC Hermannstadt și CS Comunal Șelimbăr. Pe scena primului eșalon, Curtean a bifat nu mai puțin de 188 de meciuri și 23 de goluri, a câștigat Cupa și Supercupa României cu Dinamo în 2012 și are meciuri și în cupele europene.

Iosif Biro și Alexandru Curtean, cooptați în conducerea ACS Mediaș – Se anunță 5-6 transferuri la echipă

Buget pentru promovare

Bugetul dorit de conducerea clubului pentru Liga 3 este aproape de a fi conturat, Primăria Mediaș și Romgaz fiind pionii principali.”Romgaz este o companie națională cu sediul la Mediaș, ne finanțează în continuare cu o sumă mai consistentă. E normal ca ei să finanțeze și alte entități sportive, mă bucur că ajută și alte echipe din județ. Avem un buget pentru a ne atinge obiectivele, dar încă nu sunt semnate documentele” a mai spus conducătorul clubului medieșean.

Antrenorul Dumitru Solomon a anunțat și lista jocurilor amicale, avându-le ca adversare pe Metalurgistul Cugir (22 iulie și 19 august), Corvinul Hunedoara (29 iulie), Gloria Bistrița (5 august) și Unirea Ungheni (12 august).

Iosif Biro și Alexandru Curtean, cooptați în conducerea ACS Mediaș – Se anunță 5-6 transferuri la echipă

 

 

Ultima oră

Comentariul meu