video fc hermannstadt debutează în noul sezon contra campioanei farul - măldărășanu: trebuie să avem mentalitate de învingător”

Meciul din prima etapă a Superligii, FC Hermannstadt și campioana Farul Constanța este programat sâmbătă după-amiază, de la ora 18:30, pe noua arenă din Sibiu. 

Farul a câștigat miercuri seară, 1-0 contra celor de la Sheriff Tiraspol, în prima manșă din primul tur preliminar al Champions League. Returul este programat marți, în Republica Moldova, iar Gică Hagi a lăsat acasă opt fotbaliști care au jucat în tur, pentru a-i odihni în vederea meciului decisiv din Champions League.
”Nu ne interesează asta, vom aborda foarte serios, cu mentalitate de învingător, trebuie să avem încredere. E normal să riște începutul de campionat, au avut rezultat pozitiv în tur și obiectivul este să treacă mai departe. Cine intră la ei știe ce are de făcut, este o echipă cu calitate, dă ritm de joc, este bazată pe posesie, trebuie să fim pregătiți pe ambele faze, defensiv, ofensiv, dar și tranzițiile sunt foarte importante, cât și fazele fixe, care pot face diferența în fiecare meci” a anunțat Marius Măldărășanu, antrenorul Sibiului.
Obiectiv: minim punctajul din sezonul trecut
În sezonul trecut, campioana en-titre nu a marcat niciun gol în poarta sibienilor. În tur, a fost 0-0 la Ovidiu, apoi FC Hermannstadt a trecut cu un categoric 4-0 de Farul, în primul meci jucat în stadionul modernizat din Sibiu. FC Hermannstadt a terminat pe 11 anul trecut, dar a fost mult trasă în jos de depunctarea din iarnă. Sibiul a rămas fără Limaj, Buhăcianu, Ene, Babic și C. Popescu, dar au adus jucători experimentați ca atacanții Ruben Fonseca și Adrian Petre, mijlocașul Cristi Neguț sau fundașul Valerică Găman. 
Marius Măldărășanu a fixat ca obiectiv același număr de puncte ca sezonul trecut. ”Începem cum nu se poate mai bine, contra campioanei, dar niciodată nu m-am gândit ce echipă aș prefera prima etapă. Important este ca noi să fim bine din toate punctele de vedere, am văzut jocurile lor, au ritmul de competiție, jucând și Supercupa și în preliminariile Ligii Campionilor, au făcut multe transferuri, vor să aibă lot numeric și valoric foarte bun, pentru a ataca toate cele trei fronturi. Acel 4-0 din sezonul trecut este istorie, a fost inaugurarea stadionului, acum trebuie să ne autodepășim, ca să facem același număr de puncte ca sezonul trecut”  a anunțat tehnicianul lui FC Hermannstadt.
video fc hermannstadt debutează în noul sezon contra campioanei farul - măldărășanu: trebuie să avem mentalitate de învingător”
”Câțiva jucători trebuie așteptați o perioadă”
Antrenorul Sibiului spune că sunt jucători care, datorită problemelor medicale, nu sunt la parametrii fizici maximi.  ”Suntem mai bine din punct de vedere fizic, sunt jucători care, chiar dacă vor fi în lot care nu sunt la nivel optim, dar cât apelăm la ei, trebuie să dea totul, așa este normal. Am avut acele probleme în cantonament și am oscilat,  sunt jucători la un nivel, alții la nivel mai mic, alții care abia au venit, cum e Fonseca, trebuie pus la punct, ușor, ușor. Sunt câțiva jucători pe care trebuie să îi așteptăm o perioadă, sper să nu fie prea lungă, dar dacă ne grăbim riscăm să se accidenteze și să îi pierdem pe o perioadă mai lungă. Dacă toți sunt apți, este dificil să stabilesc lotul sau echipa de start, asta mă bucură, sunt mulțumit de toți cum s-au antrenat” a explicat Măldă.
Bilete reduse pentru elevi și studenți

Sâmbătă, casa de bilete de la Stadionul Municipal va fi deschisă de la ora 13.00, dar se pot achiziționa și bilete online. Prețul biletelor este de 60 lei (Tribuna 1) și 50 lei (Tribuna 2), iar cele de la peluză, la 30 de lei, s-au epuizat.  Clubul a pus la vânzare doar la casele de bilete bilete pentru elevi și studenți cu reducere de 50%, care se vor elibera în baza carnetului de elev sau student vizat pe anul în curs. Biletul va fi verificat/ confruntat cu documentele în baza cărora au fost achiziționate la punctele de acces.

Echipă probabilă FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, Găman, Opruț – Mino Sota, Baba Alhassan – Neguț, G. Iancu, Jipa – Paraschiv.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu