simone tempestini, lider autoritar după prima zi din raliul sibiului

Mare favorit al ediției din acest an de la Sibiu, clujeanul Simone Tempestini poate face un pas mare spre titlu cu o victorie în acest weekend.

Un total de 65 de echipaje sunt înscrise în acest an la Raliul Sibiului, care se desfășoară pe macadam și are 9 probe speciale, pe o distanță de 125 de kilometri.

În pofida faptului că furtuna violentă din noaptea de joi spre vineri a înrăutăți condițiile de pe mai multe probe speciale, efortul echipei organizatoare Sibiu Racing Team au fost răsplătite printr-o zi plină de activitate sportivă excepțională.

Secondat de Sergiu Itu, septuplul campion absolut de raliuri al României, Simone Tempestini a stabilit timpul de referință în 2 dintre cele 3 speciale desfășurate, încheind prima zi de concurs din postura de lider al Raliului Sibiului Bilstein 2023.

Sibienii Sebastian Barbu și Raul Badium, pe podium

Cu un copilot nou, norvegianca Jeannette Andersson, dar și un parcurs la limita dintre siguranță și testare a limitelor, localnicul Sebastian Barbu s-a clasat al doilea la finalul probelor de vineri, acesta având ultimul cuvânt de spus pe legendara probă de noapte Șanta „Școala de Șoferi ELIT”. Mai mult decât atât, sibianul s-a clasat în TOP3-ul celorlalte speciale din prima jumătate a zilei competiționale.

La debutul acestui sezon cu o mașină complet nouă pentru el, o Skoda Fabia R5, sibianul Raul Badiu completează podiumul general provizoriu la o diferență de mai puțin de 20 de secunde de  Barbu. Secondat de un alt sibian, Rareș Fetean, multiplul campion național la două roți motrice și Cupa Dacia nu a lipsit din zona celor mai rapizi 3 piloți, pe niciuna dintre specialele zilei de vineri.

simone tempestini, lider autoritar după prima zi din raliul sibiului

Frații Maior domină lupta automobilelor cu tracțiune pe o punte

În ceea ce privește lupta automobilelor cu tracțiune pe o singură punte, cea față, frații Norbert și Francesca Maior au dominat prima zi de concurs de la capăt la celălalt, câștigând rând pe rând toate cele 3 probe speciale desfășurate pe Gâtul Berbecului, Cheile Cibinului și Șanta. Evoluția celor doi la bordul modelului Peugeot 208 Rally4 le aduce întâietatea în ierarhia mai sus amintită, fiind urmați la mai mult de două minute de perechea aflată în bătălia cupei monomarcă 208 R2 – Cristi Sugár și Vlad Colceriu încheind cu bine o zi în care, chiar prima specială le-a adus un moment „fierbinte” imediat după start. Surpriza zilei, putem spune, este oferită de familia Dănuț și Lucian Budai, care reușesc să-și surclaseze adversarii pentru a încheia prima zi de concurs pe a treia poziție a modelelor care sunt propulsate doar de roțile din față.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care are loc în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

simone tempestini, lider autoritar după prima zi din raliul sibiului

Ultima oră

Comentariul meu