o ceartă între doi concubini a dus la evacuarea a zeci de locatari dintr-un bloc de pe iorga – o femeie a dat cu spray cu piper pe scară

Zeci de locatari au fost evacuați, vineri după-amiaza, dintr-un bloc de pe strada Nicolae Iorga din Sibiu. O persoană a sunat la 112 pentru a anunța că, pe casa scării a imobilului, se simte un miros înțepător. Pompierii s-au deplasat la fața locului și au analizat situația, asigurându-se că toți oamenii sunt în siguranță. Aceștia au descoperit și care a fost sursa mirosului. 

UPDATE

În urma cercetărilor, oamenii legii au descoperit atât cauza mirosului, cât și persoanele vinovate. Se pare că doi concubini s-au luat la ceartă și, la un moment dat, femeia a dat cu spray lacrimogen înspre bărbat.

„Azi, 14 iulie, în jurul orei 12,00, prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că, pe scara unui bloc din municipiul Sibiu, se simte miros de gaz și se vede fum. La fața locului au intervenit polițiști și jandarmi, dar și echipaje din cadrul I.S.U. Sibiu. Aproximativ 30 de locatari ai imobilului în cauză au fost evacuați în siguranță, fără a fi înregistrate victime. În urma verificărilor efectuate de către reprezentanții I.S.U. Sibiu, pe scara imobilului s-a constatat prezența unei substanțe iritant – lacrimogene, cel mai probabil dispersată dintr-un spray iritant lacrimogen. Polițiștii și jandarmii au desfășurat activități specifice, ocazie cu care au fost identificați doi locatari, o femeie, de 41 de ani, și un bărbat, de 46 de ani, concubini, domiciliați în imobilul respectiv, în apartamente diferite, între care, în cursul acestei zile, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, s-ar fi iscat un conflict spontan, femeia utilizând împotriva bărbatului un spray iritant lacrimogen. Nu au fost înregistrate victime în urma conflictului dintre cei doi concubini”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cei doi au fost amendați. Ea, pentru că a dat cu spray în casa scării, iar el, pentru că a băut alcool în stradă și fiindcă a înjurat-o pe femeie.

„Întrucât după evacuarea locatarilor, bărbatul în cauză a consumat băuturi alcoolice în stradă, polițiștii sibieni l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991R. De asemenea, jandarmii sibieni l-au sancționat contravențional pe bărbatul în cauză cu amendă în valoare de 200 de lei pentru adresarea de injurii și amenințarea femeii, iar pe femeie au sancționat-o contravențional cu amendă în valoare de 100 de lei pentru utilizarea spray-ului iritant lacrimogen, în conformitate cu prevederile aceluiași act normativ, Legea nr. 61/1991R”, spune Welter.

În cauză, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, s-a deschis din oficiu un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență domestică, urmând a fi stabilită situația de fapt, în vederea aplicării măsurilor legale în consecință.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O ceartă între doi concubini a dus la evacuarea locatarilor unui bloc de pe strada Nicolae Iorga. Oamenii au sunat la 112 și au semnalat că în imobil se simte un miros înțepător. Se pare că cineva a dat cu spray cu piper în casa scării. 

Citește și: Treizeci de locatari evacuați dintr-un bloc de pe Nicolae Iorga – „A fost semnalat un miros înțepător”

Pompierii veniți la fața locului au aerisit scara blocului, pentru siguranța locatarilor. Din fericire, nu au fost persoane afectate de această substanță iritantă.

Ultima oră

Comentariul meu