vicepremierul marian neacșu numit interimar la ministerul muncii

Vicepremierul Marian Neacșu va fi interimar la Ministerul Muncii, după demisia lui Marius Budăi. Sursele politice citate spun că Neacșu va fi numit de PSD săptămâna viitoare.

Marius Budăi a demisionat, joi, din funcție, în contextul scandalului azilelor pentru vârstnici. Premierul Marcel Ciolacu a spus că este un gest de onoare, relatează Mediafax.

Ciolacu a afirmat că a văzut prea multe situații care demonstrează că activitatea de îngrijire a vârstnicilor a devenit „o afacere” în care se urmărește profitul cu orice preț, chiar și prin „suferințe crunte provocate seniorilor noștri”.

CITEȘTE ȘI: Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii – Premierul Ciolacu: ”Un gest de onoare”

„Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem. Am avut azi dimineață o discuție cu domnul Ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și da demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic. Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, afirma premierul.

Ultima oră

Comentariul meu