trei centre pentru persoane cu dizabilități din sibiu nu au licență - director dgaspc: „am fost sancționați cu câte 10.000 lei pentru fiecare”

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu a fost amendată de către AJPIS pentru că trei centre sociale pe care le are în administrare funcționează fără licență. Cosmin Popa, noul director al instituției aflată în subordinea Consiliului Județean, a precizat, în cadrul ședinței extraordinare de joi, că este vorba despre sancțiuni de 10.000 de lei pentru fiecare centru. În același timp, Daniela Cîmpean, șefa CJ Sibiu, a adăugat că în urma controalelor din ultimele zile nu au fost identificate „lucruri îngrijorătoare”. 

Directorul DGASPC Sibiu, Cosmin Popa, a vorbit, joi, în cadrul ședinței extraordinare a CJ Sibiu, despre controalele efectuate în centrele sociale pe care instituția le administrează. Subiectul a fost adus în discuție de către consilierul județean Adrian Echert (USR), care a cerut lămuriri cu privire la controalele ce se desfășoară în toată țara, în urma ororilor descoperite la azilele groazei din Ilfov. „Subiectele de pe ordinea de zi au legătură cu DGASPC și aș vrea să știu dacă au legătură și cu controalele ce vor urma sau cu problemele care au fost semnalate în media. Cum stăm la nivel județean, per ansamblu, în privința aceasta și dacă toate instituțiile de la DGASPC sunt acreditate de către AJPIS”, a precizat consilierul Echert. 

Daniela Cîmpean a lămurit că proiectele aflate pe ordinea de zi nu fac referire la controalele din centrele sociale ale DGASPC și că, în orice caz, la nivelul acestora, pe raza județului, nu au fost semnalate deficiențe grave. „Proiectele de pe ordinea de zi vizează state de funcții, nu au legătură cu controalele ce se efectuează în toate județele din țară. În ceea ce privește problemele identificate până la acest moment în urma controalelor, nu sunt lucruri îngrijorătoare”, a spus Cîmpean. 

Citește și: Controale în căminele de bătrâni din Sibiu – Amenzi de peste 100.000 lei pentru condiții dezolante

Prezent la ședință, directorul DGASPC a venit și el cu lămuriri. În urma ultimelor controale, instituția a fost amendată pentru că trei centre funcționează fără licență. „În ceea ce privește situația licențierii, avem trei centre pentru persoane cu dizabilități fără licență, motiv pentru care DGASPC a fost sancționată cu 10.000 lei pentru fiecare dintre cele trei centre. Sunt anumite măsuri ce trebuie îndeplinite și respectate termenele”, a spus directorul Cosmin Popa. 

Ultima oră

Comentariul meu