primăria plătește peste 240.000 de lei pe an pentru întreținerea semafoarelor din sibiu

Primăria municipiului Sibiu a lansat o licitație pentru a găsi o firmă care să întrețină instalațiile de semaforizare din oraș. Municipalitatea oferă peste 240.000 de lei pe an pentru acest serviciu. 

primăria plătește peste 240.000 de lei pe an pentru întreținerea semafoarelor din sibiu

În municipiul Sibiu funcționează, în prezent, 47 de locații semaforizate, aferente intersecțiilor și trecerilor de pietoni. La un număr de 49 de treceri de pietoni semaforizate sunt montate 98 de dispozitive de semnalizare acustică destinate sprijinului la traversare a persoanelor cu handicap vizual. „Instalațiile de semaforizare existente, cu excepția trecerilor de pietoni unde comanda semaforizării este acționată cu buton, sunt dotate cu echipamente moderne, cuprinzând automate de dirijare a traficului rutier dotate cu modul GSM respectiv GPS, care permit funcționarea instalației în mod coordonat-adaptiv în funcție de valorile de trafic înregistrate în timp real”, se arată în caietul de sarcini. Majoritatea corpurilor de semafor au sistem optic cu LED, ceea ce conferă performanțe superioare din punct de vedere al vizibilității, fiabilității și al duratei de viață, dar și din punct de vedere al consumului de energie electrică. Municipalitatea vrea să schimbe etapizat semafoarele echipate cu becuri în semafoare cu corpuri pe LED. 

Pentru întreținerea acestora, dar și pentru asigurarea materialelor necesare întreținerii, primăria preconizează că va plăti 242.890 de lei pe an fără TVA. 

Lista locațiilor semaforizate din Sibiu:

Municipalitatea vrea ca firma să verifice integritatea automatului de semaforizare, sistemul de închidere a automatului, curățirea internă și externă a automatului de semaforizare de praf, insecte, depuneri de particule de orice natură, să verifice configurația internă a automatului, astfel încât echiparea electrică să corespundă cu cea din documentație, să ajusteze ora la trecerea de la ora de iarnă la cea de vară și invers, să verifice funcționarea proiecțiilor la „roșu ars” și „verde antagonist”, să verifice dacă semafoarele funcționează corect și respectă programul impus de beneficiar. De asemenea, firma va trebui să înlocuiască semafoarele defecte, să curețe corpurile de semafor, să înlocuiască piesele uzate sau deteriorate, să verifice becurile și LED-urile semafoarelor. 

Contractul se va derula pe o perioadă de 12 luni, respectiv între 02.09.2023 și 01.09.2024. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică