oaie ucisă de urs în satul șalcău - „toată noaptea a dat târcoale în jurul casei”

Dacă zilele trecute ursul a fost văzut plimbându-se pe străzile din satul Șalcău și mai mulți localnici au observat urmele acestuia prin grădini, în noapte zilei de miercuri spre joi ursul a dat atacul în gospodăria unui cioban.

Familia Crișca din Șalcău, comuna Mihăileni, a fost păgubită ieri noapte de un urs, când acesta a intrat în grădină și a ucis o oaie. În jurul orei 12 noaptea, ursul și-a făcut din nou apariția în sat, însă de data aceasta a mâncat singura oaie pe care localnicul o avea în curte, alături de cei 12 miei care au scăpat nevătămați.

oaie ucisă de urs în satul șalcău - „toată noaptea a dat târcoale în jurul casei”

„Au lătrat câinii, ursul s-a ridicat în două picioare și mi-a fost frică, dar am aruncat o petardă pentru a-l speria, să fugă, dar toată noaptea a dat târcoale în jurul casei. Am văzut urmele azi-dimineață. A fost și în țarcul unui vecin unde ține vacile, nu ne dă pace deloc trebuie să facem ceva să îl speriem, dar noi nu putem și câinilor le este frică”, spune acesta.

Ursul a mai ucis două oi, într-o seară precedentă la un alt localnic care le ținea în grădină. „Și seara trecută a fost, l-a văzut un vecin în farurile mașinii, și tot pe la mine pe stradă a trecut. Ursul a mai fost săptămâna trecută, lângă biserică, unde a omorât două oi și sigur mai vine. Nu știu dacă e același care a fost și noaptea trecută sau sunt mai mulți”, adaugă Crișca.

oaie ucisă de urs în satul șalcău - „toată noaptea a dat târcoale în jurul casei”

Bărbatul se teme pentru siguranța fiului său care lucrează și ajunge târziu acasă. „Copilul meu de 17 ani lucrează și ajunge noapte târziu acasă și îmi e frică să nu se întâmple ceva”, spune acesta.

Citește și: VIDEO Urșii terorizează locuitorii din Mihăileni – „Ne este frică să mai stăm la noi acasă”

 

 

Ultima oră

Comentariul meu