modificări la cimitirul municipal - amenzi de până la 2500 de lei pentru construcțiile fără aviz

Primăria din Sibiu vrea să schimbe Regulamentului de Organizare si Functionare a Cimitirului Municipal astfel încât să nu mai permită construirea monumentelor funerare fără aviz. În plus, tarifele pentru unele dintre serviciile Administrației Cimitirului urmează să crească de la începutul lunii viitoare.

Astfel, începând cu 1 august 2023, cei care execută construcţii funerare fără obţinerea dreptului de lucru în Cimitir din partea Comisiei de acordare a dreptului de lucru sau cei care continuă lucrările de construcţii funerare după retragerea dreptului de lucru în Cimitirul Municipal Sibiu vor putea fi amendați cu sume cuprinse între 2000 și 2.500 de lei.

Totodată, începând cu aceeași dată, vor fi modificate și tarifele pentru unele dintre serviciile prestate în cadrul Serviciului Public Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu.

modificări la cimitirul municipal - amenzi de până la 2500 de lei pentru construcțiile fără aviz

modificări la cimitirul municipal - amenzi de până la 2500 de lei pentru construcțiile fără aviz

La baza acestei decizii se află „creşterea ratei inflaţiei, creşterea constantă a preţurilor la utilităţi , noile valori obţinute în urma reevaluării terenurilor şi a spaţiilor de închiriat către persoanele juridice (comercianţii din Piaţa de Flori, constructorii monumentelor funerare) și evoluţia generală a preţurilor” se arată în nota de fundamentare a Hotărârii Consiliului Local.

Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris, până la data de 24 iulie 2023, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la Proiectul de hotărâre sus-menţionat. Acestea pot fi depuse la adresa de e-mail pms@sibiu.ro sau letric la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din str. Samuel Brukenthal nr. 2, camera 8.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul Primăriei Sibiu la secțiunea https://sibiu.ro/consiliu/proiecte_dezbatere şi la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu