urbana construiește un cartier dedicat tinerilor specialiști ai sibiului, în turnișor - va avea și un mini parc

Compania municipală URBANA SA vrea să construiască un ansamblu de locuințe în cartierul Turnișor din Sibiu. Anunțul a fost făcut pe pagina Primăriei, unde se precizează că a fost depusă o solicitare pentru eliberarea avizului de mediu, necesar în vederea dezvoltării unui ansamblu de locuințe de serviciu, locuințe sociale pentru tineri și locuințe destinate închirierii.

Proiectul celor de la URBANA ar urma să fie construit un teren al Primăriei Municipiului Sibiu de pe malul vestic al râului Cibin și are o suprafață totală de 13.668 metri pătrați, cuprinși între străzile Orzului și Ovăzului din cartierul Turnișor. Acesta prevede totodată și sistematizarea ansamblului rezidențial prin crearea zonelor de spațiu pietonal și carosabil, parcare și o zonă de spațiu verde pentru agrement și sport, cu caracter public.

Locuințe de serviciu pentru tinerii specialiști, pe 5 ani

Ovidiu Mircea, directorul general al companiei Urbana SA a declarat pentru Ora de Sibiu că „proiectul este în faza incipientă și încă așteptăm unele avize necesare acestui demers.  Va fi un ansamblu rezidențial  dedicat specialiștilor nou-veniți la Sibiu, din diferite domenii, care vor putea beneficia de o locuință de serviciu timp de până la cinci ani. Din cunoștințele noastre, este un proiect unic în România.”

Totodată, acesta a mai precizat că lucrările prevăzute la acest ansamblu rezidențial vor avea o calitate peste medie, astfel încât noile locuințe să poată fi considerate atractive de către tinerii specialiști de care Sibiul are nevoie. Terenul și finanțarea sunt, potrivit Urbana SA, ale Primăriei Sibiu.

De asemenea, proiectul depus precizează faptul că dintre cele trei clădiri care urmează să se construiască, două au un regim redus de înălțime redus (subsol, parter, 2 etaje și mansardă) cu un procent de ocupare a terenului de 35%, iar cea de-a treia va avea 6 etaje + mansardă și un procent de ocupare a terenului de 80% în care vor fi amplasate și spații dedicate instituțiilor și furnizării de servicii.

Ultima oră

Comentariul meu