panouri fonoabsorbante pe podul din terezian - propunerea unui consilier local
Sursa: Facebook/Ioan Plesciuc

Consilierul local Ioan Plesciuc (USR) a propus Primăriei municipiului Sibiu să monteze panouri fonoabsorbante pe marginile podului de pe strada Lungă din Terezian. În timpul nopții, mai ales, oamenii care locuiesc în blocurile din zonă sunt deranjați de gălăgia motoarelor, tobelor de eșapament și claxoanelor. Praful este, de altfel, o problemă, fiindcă le intră în locuințe. 

Odată montate pe viaductul din Terezian, panourile ar absorbi din sunetele produse de mașinile care circulă pe el. „Gălăgia motoarelor și tobelor de eșapament, sirene, claxoane, țăcănitul roților pe rosturile de dilatație, fum de benzină sau motorină arsă și mult, mult praf, toate se sparg în geamurile și în apartamentele oamenilor care locuiesc aproape de viaductul de pe strada Lungă. Mașini de toate mărimile circulă la doar câțiva metri de geamuri și mai sus decât acoperișul caselor. Nu le pasă de oră și nu știu că cineva doarme noaptea, e bolnav și se odihnește, are copil mic și ar trebui să nu mai plângă sau e școlar își face temele”, a scris consilierul Ioan Plesciuc pe pagina sa de Facebook.

Consilierul a propus primăriei să monteze panouri fonoabsorbante pe marginile podului, în dreptul caselor și blocurilor. 

Ultima oră

Comentariul meu