fc hermannstadt mai are datorii de circa 300.000 euro - dan coman: ”putem ieși oricând din insolvență”

Dani Coman, conducătorul clubului FC Hermannstadt a anunțat la Digisport că la echipă există stabilitate financiară, deși clubul este în insolvență.

Cei doi acționari, Ștefan Băcilă și Claudiu Rotar fac toate eforturile financiare ca echipa pregătită de Marius Măldărășanu să performeze.

”Chiar săptămâna trecută s-a plătit la stat o sumă măricică pentru noi. Suntem chiar bine, există stabilitate din punct de vedere financiar, avem organizare foarte bună. Sunt doi proprietari de club, Ștefan Băcilă și Claudiu Rotar, doi oameni care nu apar la televizor, nu se bagă la echipă, sunt doi oameni senzaționali” a declarat Dani Coman la Digisport.

”Deocamdată trebuie să stabilizăm clubul”

FC Hermannstadt este în insolvență încă din septembrie 2021, atunci când clubul a semnalat datorii de cinci milioane de euro. Ulterior, datoriile s-au redus mult, prin aprobarea planului de reorganizare.

”Nu avem o sumă mare, am putea ieși oricând din insolvență, dar deocamdată trebuie să stabilizăm clubul, să ne facem o echipă competitivă, după care ne gândim la alte obiective. Pe perioada insolvenței, toate litigiile cu jucătorii străini s-au suspendat. Nu e o sumă așa mare pentru a ieși din insolvență, cred că undeva la 300 mii euro, dar încă nu avem o echipă așa de bună ca să ne putem lupta pentru cupele europene, vom vedea de la anul” a spus Coman.

Regulamentul UEFA prevede că un club care primeşte protecţie faţă de creditori nu poate participa în cupele europene decât dacă iese din insolvenţă cu 12 luni înainte de începerea sezonului în care doreşte să evolueze. Sezonul competiţional al UEFA începe în fiecare an la 1 iunie şi se încheie la 31 mai. Astfel, Sibiul nu va avea nici sezonul viitor dreptul de a juca în cupele europene.

fc hermannstadt mai are datorii de circa 300.000 euro - dan coman: ”putem ieși oricând din insolvență”

 

Ultima oră

Comentariul meu