directoarea liceului de artă din sibiu și-a dat demisia, după scandalul profesorului bătut în cancelarie - delia delcă i-a luat locul
sursa foto: Colaj Facebook

Fosta directoare a Liceului de Artă din Sibiu, Daniela Luminița Avrigean, a fost implicată într-un scandal de proporții după ce soțul ei l-a bătut pe liderul de sindicat al instituției. Dat fiind incidentul, aceasta și-a dat demisia din funcție, după ce săptămâna trecută a fost sancționată, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Daniela Avrigean a fost sancționată de către ISJ după ce comisia de cercetare disciplinară din motive de violență verbală asupra profesorului de sport, dar și pentru substituirea nelegală a funcției de director pe perioada concediului medical.

„Comisia de cercetare disciplinară a ajuns la următoarele concluzii: violență verbală ca act manifestat preponderent de către doamna director asupra domnului profesor M.G., substituirea nelegală a funcției de director pe perioada concediului medical, încercarea de subminare a desfășurării grevei cadrelor didactice din școală”.

Domnul inspector școlar general, în urma raportului prezentat de către membrii comisiei de cercetare disciplinară, a decis ca doamna director să fie sancționată cu suspendarea, pe o perioadă de trei ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei functii didactice superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control, conform art. 280, alin. 2, lit. d din Legea 1/2011, cu modificările și completările ulterioare”, transmit reprezentanți ISJ Sibiu.

Citește și: EXCLUSIV – Scene șocante la Liceul de Artă din Sibiu – Profesorul de Educație Fizică, bătut în cancelarie de soțul directoarei

Daniela Avrigean și-a dat demisia

Daniela Avrigean și-a dat demisia, cu toate că avea dreptul de a rămâne în funcția de director până la expirarea mandatului. Delia Delcă este noul director al Liceului de Artă din Sibiu, numit luni, 10 iulie.

„Doamna director are dreptul de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia de sancționare la Colegiul central de disciplină al Ministerului Educaţiei.

Menționăm că începând cu data de 10 iulie a fost numită pe funcția de director, prin detașare în interesul învățământului, doamna profesor Delcă Delia, ca urmare a înaintare a demisiei de către fostul director al unității de învățământ. Detașarea pe funcție a doamnei prof. Delcă Delia încetează la data de 31.08.2023”, transmit reprezentanți ISJ Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu