video medicii au pichetat spitalele din sibiu - sindicaliștii: „să nu ne mai amăgească cu o sută de lei”

Sindicaliștii federației „Solidaritatea Sanitară” continuă protestele. Medici din Sibiu și din restul țării au pichetat joi spitalele. O astfel de acțiune a avut loc și la Spitalul de Pediatrie – Secția Boli Infecțioase, la Spitalul de Psihiatrie și la Spitalul TBC. Angajații sunt nemulțumiți de indiferența Guvernului față de adevăratele revendicări din Sănătate, considerând Ordonanța de Urgență nr. 63 /2023 drept „o adevărată insultă la adresa sistemului sanitar”.

Cadrele medicale din județul Sibiu continuă acțiunile de protest. Membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” din oraș au pichetat, joi, de la ora 12:00, spitalele. Raluca Șeucăliuc, asistent medical pe secția Boli Infecțioase a Spitalului de Pediatrie Sibiu, împreună cu mai mulți colegi, a protestat astăzi la Sibiu. În data de 12 iulie cadrele medicale vor lua parte la marșul organizat la București.

„Nu am fi vrut să ne revedem din nou astăzi, dar din păcate indiferența Guvernului față de revendicările angajaților din domeniul sănătății și refuzul de a vorbi cu Federația „Solidaritatea Sanitară” ne aduce în această situație, să protestăm, să pichetăm astăzi, 6 iulie, în fața spitalelor din toată țara. Acțiunile noastre unt motivate prin simplul fapt că nici Guvernul anterior și nici cel nou instalat nu au luat în considerare cu adevărat solicitările angajaților, în momentul în care Guvernul negociază doar cu o federație preferențială. În momentul de față suntem singura federație sindicală care protestează cu adevărat, care este în grevă, nu mimând negocierile cu altă federație”, spune Raluca Șeucăliuc, asistent medical pe secția Boli Infecțioase a Spitalului de Pediatrie Sibiu.

YouTube video

Aceasta roagă Guvernul să nu își mai bată joc de angajații din Sănătate amăgindu-i cu o sută de lei. Asistenta medicală este de părere că Ordonanța de urgență 63/2023 este o insultă la adresa angajaților.

„Ceea ce a fost stabilit de Ordonanța 63/2023, care s-a dat săptămâna trecută, este departe de a satisface așteptările angajaților din sănătate. Rugămintea noastră este să nu își mai bată joc de noi, să nu ne mai amăgească cu absolut nimic – „Vă dăm o sută de lei, luați-o, primiți-o și asta este”. O mare parte din problemă se putea rezolva prin aplicarea legii actuale a salarizării și anume sporurile pentru condițiile de muncă, tură, sâmbăta și duminica și zilele nelucrătoare, tariful orar al gărzilor medicilor și indemnizația de hrană, toate fiind încă blocate la nivelul anului 2018. Ordonanța de urgență nr. 63 este o adevărată insultă la adresa sistemului sanitar. Din păcate, Guvernul într-un mod abuziv, practică un dialog social cu o altă federație sindicală, preferențială”, declară Raluca Șeucăliuc, asistent medical pe secția Boli Infecțioase a Spitalului de Pediatrie Sibiu.

video medicii au pichetat spitalele din sibiu - sindicaliștii: „să nu ne mai amăgească cu o sută de lei”

„Revendicările solicitate nu au fost adoptate”

Membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” susțin că nici una dintre revendicările solicitate nu au fost adoptate. Angajații din Sănătate spun că Guvernul se arată indiferent față de setul de revendicări, prin urmare vor continua să tragă un semnal de alarmă, de data aceasta printr-un marș organizat la București.

video medicii au pichetat spitalele din sibiu - sindicaliștii: „să nu ne mai amăgească cu o sută de lei”

„Am solicitat adoptarea proiectului de lege a salarizării și aplicarea acestuia prin acordarea a cel puțin 50 la sută din diferența dintre salariile actuale și cele prevăzute în proiectul de lege, acceptarea propunerilor federației referitoare la contractul colectiv de muncă, la nivel de sector au rămas divergențe în încheierea și înregistrarea acestui contract colectiv de muncă, actualizarea valorii indemnizației de hrană care este de 30 lei pe când noi luăm 8 lei, deblocarea posturilor în sistemul public”, enumeră asistenta medicală revendicările cerute.

video medicii au pichetat spitalele din sibiu - sindicaliștii: „să nu ne mai amăgească cu o sută de lei”

„S-a demonstrat că aceste creșteri infime salariale nu pot fi acordate pentru că se depășește plafonul de 30% pe ordonatorul principal de credit. Guvernul se arată indiferent față de setul de revendicări care reprezintă interesul tuturor angajaților din sănătate, înaintat de către Federația Solidaritatea Sanitară. Vom continua, nu ne vom opri aici”, spune cadrul medical.

Un marș de amploare va avea loc miercuri, 12 iulie, la București unde vor participa cadre medicale din întreaga țară. De la Sibiu, cel puțin 30 de persoane vor protesta la Capitală.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu