primăria modernizează strada marburg - rețelele cfr vor fi relocate
Captură Google Maps

Sibienii care locuiesc pe strada Marburg din cartierul Tineretului vor scăpa de praful și noroiul ce se formează pe partea carosabilă de ani de zile. Primăria o modernizează, făcând carosabilul, trotuarele, sistemul pentru colectarea apelor pluviale și iluminatul stradal. Rețelele CFR care se află sub pământ vor fi relocate, aceasta fiind una dintre lucrările neprevăzute din cauza căreia municipalitatea a crescut, în aprilie, valoarea investiției. Primăria a lansat recent și licitația pentru contractarea serviciilor de modernizare a străzii. 

Strada Marburg, situată în cartierul Tineretului, în partea de Nord-Vest a municipiului Sibiu, va intra într-un amplu proces de reabilitare. „Realizarea investiției va conduce la modernizarea infrastructurii de bază a zonei, determinând încurajarea dezvoltării urbane a orașului și îmbunătățirea condițiilor riveranilor”, se arată în caietul de sarcini. 

Municipalitatea menționează că strada nu a fost niciodată supusă unui proces de modernizarea, tocmai de aceea se impune reabilitarea carosabilului și realizarea trotuarelor. În prezent, pe această stradă carosabilul este format din umplutură de pietriș, cu aspect degradat, cu gropi și făgașe. Mașinile și pietonii circulă cu dificultate în zonă, mai ales în perioadele ploioase când apa băltește. Gurile de scurgere existente nu asigură colectarea apelor pluviale de pe stradă. 

Strada are o lungime de 225 de metri. Trotuarul ce se va amenaja va avea o lățime medie de 1,50 metri și va fi prevăzut cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, atât în zona trecerilor de pietoni, cât și în zona obiectivelor social-economice. La trecerile de pietoni vor exista borduri înclinate ce vor permite trecerea persoanelor care folosesc cărucioare. Carosabilul va fi lat de 6 metri. În cadrul modernizării, va fi extinsă și rețeaua de iluminat public cu corpuri de iluminat led. Rețelele de comunicații ale CFR vor fi relocare. 

Municipalitatea are în plan să amenajeze inclusiv intersecțiile cu străzile Klagenfurt, Viena și Roma. 

Ultima oră

Comentariul meu