mirel dragoste și nandor kuti, în pregătiri cu echipa națională - rareș uță încă nu este refăcut complet

Doi dintre componeneții echipei de baschet CSU Sibiu, Mirel Dragoste și Nandor Kuti au început pregătirea cu lotul național de baschet masculin al României. 

Echipa națională de baschet masculin a României s-a reunit în sala Federației Române de Baschet din Capitală, unde a dat startul pregătirilor pentru ultima fază din precalificările FIBA EuroBasket 2025. România va disputa un meci test cu Bulgaria, pe 10 iulie, în deplasare. Confruntările cu Albania și Slovacia se vor desfășura pe 19, 22, 29 iulie și 2 august. Prima clasată în această grupă avansează în campania de calificare pentru FIBA EuroBasket 2025.

Căpitanul lui CSU, Mirel Dragoste revine la echipa națională după o pauză de doi ani și jumătate. ”Merg cu fruntea sus, cu încredere în mine, chiar dacă șansele par mici, depinde de chimia și determinarea pe care o să o avem și de noul antrenor. Merg la națională deschis la orice și cred că orice este posibil. Abia astept să ne întâlnim și să facem o treabă bună la lot” a spus recent Mirel Dragoste la Ora de Sport.

Nandor Kuti (26 ani) este noul jucător al CSU, fiind primul transfer efectuat în această vară de clubul sibian. Venit de la U BT Cluj, Extrema are o vastă experiență în cupele europene și la echipa națională.

Deși convocat inițial la lot, pivotul CSU Sibiu, Rareș Uță nu a rămas în pregătiri, nefiind complet refăcut după accidentarea suferită la gleznă în sferturile de finală  ale Campionatului Național. Uță va fi însă apt la startul pregătirilor cu CSU.

Componența lotului național de seniori:

  • Fundași –Tudor Gheorghe, Mirel Dragoste, Kris Richard, Dragoș Diculescu
  • Extreme – Mihai Măciucă, Nandor Kuti, Amedeo Casale, George Blaj-Voinescu
  • Pivoți –Alex Olah, Cristian Cotoară, Rolland Torok, Bogdan Popa, Andrei Calenic, Bogdan Țîbîrnă

mirel dragoste și nandor kuti, în pregătiri cu echipa națională - rareș uță încă nu este refăcut complet

 

 

Ultima oră

Comentariul meu