csu sibiu a adus un australian - horațiu floca: ”va deveni un jucător emblematic”

Australianul Kyle Adnam (30 ani) este noul transfer al echipei de baschet masculin CSU Sibiu. 

Conducător de joc, Kyle Adnam și-a petrecut cariera în Australia, Noua Zeelandă și Canada și la Sibiu va avea  prima sa experiență în Europa.

Sezoanele 2020-2023 l-a petrecut la South East Melbourne Phoenix, pentru care a fost căpitan. În sezonul 2022-2023 a bifat 27 de partide în NBL cu medii statistice de 8.4 puncte, 2.6 pase decisive și 1.4 recuperări. Kyle Adnam a jucat fără întrerupere pentru South East Melbourne Phoenix din 2018, având un scurt periplu în Canada. În țara natală a mai jucat pentru Sydney Kings și Melbourne United. Kyle Adnam se află în plină competiție în Noua Zeelandă, acolo unde evoluează pentru Wellington Saints. A bifat deja 15 partide acolo cu cifre de 17.7 puncte, 8.6 pase decisive și 3.1 recuperări.

„Sunt încântat să mă alătur lui CSU Sibiu, un club cu fani incredibili și cu o atmosferă propice baschetului. Abia aștept să-mi cunosc colegii și comunitatea din Sibiu” a fost prima declarație a lui Kyle Adnam, după ce a devenit jucătorul lui CSU.

csu sibiu a adus un australian - horațiu floca: ”va deveni un jucător emblematic”

 

Horațiu Floca: ”Sperăm ca adaptarea lui să fie rapidă

Directorul CSU, Horațiu Floca spune că îl avea în vizor pe australian de ceva timp. ”Kyle este un jucător cu multă experiență acumulată în campionatul australian, cu prezențe în echipa națională a Australiei, una redutabilă la nivel mondial. Noi îl aveam în vedere de ceva timp, sperăm că adaptarea la baschetul european și românesc să fie cât mai rapidă și suntem siguri că va deveni, în scurt timp, un jucător emblematic pentru noi” a declarat Horațiu Floca despre conducătorul de joc din Australia. Kyle Adnam  a bifat două prezențe în naționala Australiei, una redutabilă la nivel internațional.

CSU Sibiu a mai perfectat două transferuri în această vară, cel al lui Nandor Kuti (U BT Cluj) și al bulgarului Yordan Minchev (Rilski Sportist).

csu sibiu a adus un australian - horațiu floca: ”va deveni un jucător emblematic”

Ultima oră

Comentariul meu