Centru pentru colectarea deșeurilor voluminoase în Viile Sibiului - Primăria a lansat licitația

Primăria municipiului Sibiu a lansat licitația pentru amenajarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV), unde sibienii vor putea arunca tot de felul deșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale. Oamenii vor putea aduce aici, gratuit, mobilă uzată, textile, anvelope, deșeuri periculoase și chiar și cadavrele animalelor. 

Centrul de colectare prin aport voluntar (CAV) va fi realizat în strada Viile Sibiului, în zona intersecției cu DN14, printr-o investiție prin PNRR. Terenul pe care se va amenaja are  4.090 de metri pătrați. 

Centru pentru colectarea deșeurilor voluminoase în Viile Sibiului - Primăria a lansat licitația

Sibienii vor putea colecta în viitorul CAV deșeuri voluminoase, deșeuri periculoase, dar și cadavrele animalelor. „În cadrul proiectului sunt cuprinse lucrările necesare înființării unui centru de colectare prin aport voluntar ce va asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri de construcții și demolări”, se arată în caietul de sarcini. 

Centrul de colectare va fi format dintr-o platformă carosabilă unde vor fi amplasate containerele de tip ab-roll pentru deșeuri și circulația autoturismelor cetățenilor care vor aduce deșeuri, respectiv a camioanelor care vor ridica containerele. Se va realiza și o platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă. Potrivit caietului de sarcini, va exista și o zonă verde cu gazon și plantație perimetrală de protecție, iar amplasamentul va fi împrejmuit cu un gard din panouri bordurate, prinse pe stâlpi din oțel, cu poartă de acces culisantă, cu acționare manuală. Întreaga zonă va fi supravegheată cu ajutorul a opt camere video. În incinta amenajată se propun și trei locuri de parcare.

Lucrările vor fi realizate într-un termen de nouă luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea totală estimată a investiției este 2.375.370,03 lei. 

Ultima oră

Comentariul meu