csu sibiu și-a pierdut vedeta - blumbergs merge la aris salonic - horațiu floca: ”ne-am dorit enorm să rămână”

Cel mai bun jucător de la CSU Sibiu în sezonul trecut, Roberts Blumbergs (25 ani) a semnat cu Aris Salonic (Grecia), o pierdere mare pentru trupa de pe malul Cibinului.

Medaliat cu bronz alături de CSU Sibiu în campionat, letonul va juca pentru Aris Salonic, echipă care joacă în EuroCup, transferul fiind anunțat de agentul Arturs Kalnitis. Sibiul a făcut tot ce se putea pentru a-și păstra liderul din teren, însă letonul a ales să joace la Salonic, echipă angrenată în EuroCup.

Noua lui echipă, Aris Salonic, este printre formațiile de tradiție din Grecia și a încheiat ultimul sezon în întrecerea elenă pe locul 8.

În Liga Națională, jucătorul leton a prins 36 de meciuri, perioadă în care a fost cel mai eficient de la CSU Sibiu. Roberts a adunat medii de 15.6 puncte, 5.8 recuperări și 1.2 pase decisive.

Înainte să ajungă la Sibiu, Blumbergs a evoluat la Artland Dragons (Germania), Grand Canyon Antelopes (NCAA), BK Valmiera, BK Liepaja (ambele Letonia) și Palencia (Spania).

Horațiu Floca: E firesc să își dorească mai mult”

Directorul clubului CSU Sibiu, Horațiu Floca regretă faptul că Blumbergs nu va continua în trupa lui Tomas Rinkevicius, dar înțelege dorința sportivului, de a merge într-o ligă mai puternică.

”Roberts Blumbergs este un jucător extrem de talentat, care a ajutat echipa noastră foarte mult în obținerea rezultatelor extraordinare din sezonul recent încheiat. Ne-am dorit enorm să rămână în angrenajul nostru și în sezonul următor, iar primele discuții pe acest subiect le-am început încă din luna aprilie. Atunci ne-a transmis că își dorește să se încheie sezonul și să rediscutăm apoi, dar din păcate pentru noi, sportivul și-a manifestat dorința de a încerca și o altă ligă, una mai puternică. Rob s-a simțit bine la Sibiu și dovadă stau și performanțele sale individuale, el a crescut și s-a evidențiat în jocurile echipei noastre. Dar, până la urmă, e firesc pentru orice sportiv să își dorească mai mult, în ceea ce privește nivelul competiției. Înțeleg că va merge la o echipă de EuroCup, e un pas important în cariera sa, iar noi nu putem decât să îi urăm succes și să îi mulțumim pentru sezonul 2022/2023. Sunt convins că va continua să crească în evoluții și valoare ca jucător” a spus directorul CSU Sibiu, Horațiu Floca.

csu sibiu și-a pierdut vedeta - blumbergs merge la aris salonic - horațiu floca: ”ne-am dorit enorm să rămână”

Ultima oră

Comentariul meu