caniculă în românia - recomandări pentru șoferi

Disconfort termic în creștere în regiunile sudice și estice, cu maxime de 36 de grade în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei. Recomandări pentru șoferi.

Miercuri la Sibiu, temperaturile în termometre vor urca până la 27 de grade, iar minimele se vor situa între 15 – 20 de grade. Conform ANM, sunt așteptate ploi de scurtă durată.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, fiind caniculă, miercuri și joi (5 și 6 iulie), în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, scrie Mediafax.

În acest context, șoferii sunt sfătuiți:

  •  să evite pe cât posibil călătoriile în perioadele caniculare, în special persoanele în vârstă, sau cele care au probleme cardiace sau de altă natură medicală
  •  să folosească sistemele de climatizare
  • să nu conducă dacă sunt obosiți
  • să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald
  • să conștientizeze faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic și să manifeste atenție sporită.

Ultima oră

Comentariul meu