ambulanța mediaș are medic, după șase ani - mai este nevoie de încă trei

De mai bine de șase ani, Serviciul de Ambulanță din municipiul Mediaș se confrunta cu deficit de personal, mai ales pentru postul de medic pe ambulanță. După mai multe concursuri la care nu s-a prezentat niciun candidat, în sfârșit s-a găsit un medic pentru ambulanță.

După o așteptare de șase ani, Serviciul de Ambulanță Sibiu, Substația Mediaș va avea în sfârșit un medic, însă mai este nevoie de alți trei medici pentru a putea asigura continuitate în toate turele.

Senatorul de Sibiu, Claudiu Mureșan, a făcut anunțul în mediul online. „Aceasta este o realizare importantă pentru comunitatea noastră și un pas înainte către îmbunătățirea serviciilor de sănătate de urgență din Mediaș și din nordul județului Sibiu. Încă avem multe provocări de depășit. Municipiul Mediaș și nordul județului Sibiu au nevoie și de o ambulanță de tip C2, un obiectiv care sper să fie realizat în lunile următoare”, scrie acesta.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu spunea la începutul anului curent că la concursurile organizate nu se prezenta niciun candidat. „Este o problemă mai veche, de câțiva ani buni. S-a scos postul la concurs de mai multe ori, dar nu s-a prezentat nimeni. Noi am încercat, am publicat și în Viața Medicală, în presa locală și nu s-a prezentat nimeni. Noi putem doar să scoatem la concurs și să așteptăm să se prezinte cineva. La Mediaș, a fost un medic acum șapte, opt ani care a plecat și postul a rămas neocupat până în ziua de astăzi”, transmitea purtătorul de cuvânt SAJ Sibiu la începutul anului curent.

 

Ultima oră

Comentariul meu