zece pe linie după contestații la evaluarea națională pentru ilinca, elevă la „goga” - „am plâns de fericire”

O altă elevă din Sibiu a obținut media zece la Evaluarea Națională, în total fiind cinci sibieni cu o astfel de performanță. Ilinca Roșu a depus contestație la matematică, iar în urma verificării lucrării a obținut frumoasa notă de 10.

Ilinca a terminat clasa a opta la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu. După primele rezultate de la Evaluarea Națională eleva a obținut nota zece la Limba și literatura română și 9.85 la Matematică. După ce s-a consultat cu profesoara de matematică, a depus contestație, iar în urma acesteia a primit nota 10. „M-am dus la școală și i-am explicat profesoarei de matematică, Mioara Chirilă, despre metoda pe care am folosit-o pentru a rezolva un exercițiu. Dânsa mi-a spus că este corect și m-a încurajat să depun contestație”, povestește Ilinca.

Eleva a trăit emoții intense atât înainte de examen, cât și după alegând să depună contestație, însă astăzi munca de-a lungul anilor de școală i-a fost răsplătită cu o medie de zece la Evaluarea Națională. „M-am bucurat foarte mult, am început să plâng de fericire. Toată clasa a opta m-am pregătit pentru aceste examene, dar matematica a rămas în continuare materia mea preferată”, spune eleva.

Mai departe Ilinca își dorește să continue studiile la Colegiul Național „Octavian Goga”, la profilul Științe ale Naturii Bilingv iar pe viitor se vede profesând în domeniul matematicii.

Citește și: Alexia, Andreea, Luca și Răzvan sunt cei patru elevi de zece la Evaluarea Națională – Tinerii din Sibiu merg la liceu la „Lazăr”

 

Ultima oră

Comentariul meu