VIDEO FOTO: Lucrările de pe strada Viitorului, în toi - Microbuzele nu vor mai rămâne blocate sub pod

Lucrările de modernizare a străzii Viitorului din municipiul Sibiu avansează. Demarate în luna mai, acestea se vor derula pe o perioadă de zece luni, nefiind inclusă perioada iernii, atunci când, din cauza temperaturilor scăzute, muncitorii nu vor mai fi în teren. Printre cele mai importante lucrări desfășurate aici se numără săpăturile pentru coborârea nivelului drumului, astfel încât interdicția de tranzitare a microbuzelor pe sub podul CFR să poată fi ridicată. Odată cu finalizarea investiției, ce se ridică la 11,73 milioane de lei, șoferii nu vor mai rămâne blocați sub pod. 

Lucrările de pe strada Viitorului, dintre străzile Târgu Fânului și Moara de Scoarță, au fost demarate în prima jumătate a lunii mai și sunt executate de SC Geiger Transilvania SRL. Strada a fost complet închisă, deoarece investiția are un grad mare de complexitate și dificultate dat fiind faptul că implică intervenții atât în zona căii ferate, cât și în zona de mal a Cibinului.

Una dintre cele mai importante intervenții este aceea de coborâre a nivelului drumului în zona de sub podul CFR, pentru a elimina interdicția de tranzitare a acestui punct pentru autovehiculele cu o înălțime mare. Nu de puține ori, în trecut, microbuzele au rămas blocate aici, fiindcă șoferii n-au băgat în seamă indicatorul rutier și au avut speranță că se vor putea strecura pe sub pod. Odată cu finalizarea lucrării, astfel de evenimente vor deveni istorie. 

VIDEO FOTO: Lucrările de pe strada Viitorului, în toi - Microbuzele nu vor mai rămâne blocate sub pod

Strada Viitorului va fi, de asemenea, lărgită la două benzi în zona podului CFR și nu se va mai circula alternativ. În plus, vor apărea și trotuare în zonele unde lățimea străzii nu permitea înainte amenajarea lor. 

Potrivit reprezentanților primăriei, infrastructura drumului pe tronsonul menționat va fi modernizată, la fel și sistemul de iluminat public din zonă, cât și sistemul de preluare a apelor pluviale. Parapeții dinspre râul Cibin vor fi înlocuiți. 

Investiția se ridică la 11,73 milioane de lei, aceasta fiind aprobată la finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Scopul este acela de a optimiza legătura dintre cartierele Gușterița și Reșița și centrul orașului, crescând mobilitatea locuitorilor.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică