foto - mașinile parcate neregulamentar în cartierul magnolia creează haos - ”unii blochează ușile containerelor de gunoi”

Locuitorii din cartierul Magnolia se confruntă de mai mulți ani cu problema mașinilor staționate sub semnele de oprire interzisă, care blochează intrarea în garaje sau care blochează accesul la containerele de gunoi. Situația a devenit critică de la sfârșitul lunii mai când Primăria Sibiu a început lucrările de modernizare a străzii Bruxelles.

Problema mașinilor parcate neregulamentar care încurcă buna circulație în cartierul Magnolia de pe Calea Șurii Mici a început încă din 2020. Aici, ar fi amenajate aproximativ 1.500 de locuri de parcare însă chiar și așa numărul mașinilor fiind foarte mare, multe ajung să fie parcate la colțul străzilor, în fața containerelor de gunoi sau în fața garajelor. Lucian Albu, unul dintre locuitorii cartierului spune că problema s-a agravat odată cu începerea lucrărilor pe strada Bruxelles, mulți șoferi parcând acum în cartierul Magnolia.

„Aici există locuri de parcare private și garaje care sunt mereu blocate, ocupate de alți colocatari sau de către vizitatorii acestora. Se parchează sub semnele de oprire interzisa, se merge pe interzis, se blochează garaje, se fură locuri de parcare, se obstrucționează intrarea și ieșirea din locul de parcare, la intrarea și ieșirea din cartier se formează ambuteiaje și vizibilitatea e minimă din cauza mașinilor parcate pe marginea Căii Surii Mici, mașina de gunoi nu poate ridica gunoiul pentru că unii blochează ușile ghenelor sunt o parte din problemele cu care ne confruntăm zilnic. Mă întreb dacă va fi vreun incendiu, cum va intra mașina de pompieri”, spune Lucian.

foto - mașinile parcate neregulamentar în cartierul magnolia creează haos - ”unii blochează ușile containerelor de gunoi”

Lucian este unul dintre locuitorii cartierului care nu știu ce să mai facă pentru a soluționa aceste probleme. Bărbatul a făcut cel puțin zece plângeri la IPJ Sibiu. „M-am dus inclusiv în audiență la domnul Veștemeanu, șeful Politiei Municipiului, dar răspunsul a fost ca IPJ e instituția care ar trebui sa ne apere, dar că sunt puțini și încearcă, dar și amenzile sunt mici, dar…numai scuze”, spune locuitorul din cartierul Magnolia.

foto - mașinile parcate neregulamentar în cartierul magnolia creează haos - ”unii blochează ușile containerelor de gunoi”

Lucian mai spune că toate mașinile care erau parcate pe strada Bruxelles au fost ridicate de Poliția Locală pentru că urmează să se asfalteze strada, iar de atunci mașinile locatarilor din zonă și ale vizitatorilor sunt parcate neregulamentar în cartierul de pe Calea Șurii Mici.

Răspunsul Primăriei Sibiu

„Zona la care faceți referire, cartierul Magnolia, este o proprietate privată. Poliția Locală Sibiu are competențe în domeniul circulației publice și a parcărilor doar pe domeniul public al municipiului Sibiu. Cetățenilor care au sesizat astfel de situații la Poliția Locală le-a fost explicat acest aspect”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

 

Ultima oră

Comentariul meu