trei motive pentru care să încerci pizza congelată vara asta

Odată cu venirea verii, timpul petrecut în bucătărie s-a diminuat considerabil, nu-i așa? Dacă aprobi în sinea ta, nu te teme. Majoritatea oamenilor o lasă mai moale cu gătitul pe timp de vară. Pentru că organismul are nevoie mai mult de fructe și legume de sezon și nu neapărat de acele mese grele pe care le pregăteai cu doar câteva luni în urmă.

Pizza congelată este doar una dintre opțiunile care te pot salva de timpul petrecut în bucătărie, măcar pentru o seară. Unde mai pui că poți alege opțiuni gustoase pentru toată familia?

Uite, așadar, 3 motive pentru care să încerci pizza congelată vara asta:

  1. Fiecare membru al familiei poate alege propria compoziție.

 Dacă ai o familie numeroasă, cel mai probabil știi deja cât de complicat este să pui cap la cap dorințele tuturor membrilor, bugetul pe care îl ai la dispoziție, dar și ingredientele de care dispui și timpul pe care îl ai la îndemână atunci când trebuie să pregătești masa.

Vara este acel anotimp în care căldura îi moleșește pe toți, iar pregătirea mesei devine mai complicată decât oricând, tocmai pentru că prepararea unui fel de mâncare presupune expunerea la încă un stimul care produce căldură. Iar dacă nu deții un multicooker sau o oală minune, atunci nu poți decât să cauți acele rețete care se pregătesc ușor, în doar câteva minute, și care nu necesită coacere prea multă sau chiar prăjire.

Tocmai de aceea, pizza congelată este opțiunea perfectă. Îți dorești o pizza cu topping de sparanghel sau una pe care să așezi acel sparanghel congelat, pe care l-ai pregătit rapid la cuptor? Copiii tăi își doresc o combinație de pui cu legume? Fiul cel mare nu mănâncă decât pizza cu brânză?

Nu ai nevoie decât de câteva minute la cumpărături și ai rezolvat toate aceste cerințe, mulțumind pe fiecare în parte.

  1. Îți ia mai puțin timp să pregătești o pizza congelată decât să cobori la magazin să o cumperi. 

Pentru că se pregătește atât de rapid, între 10 și 15 minute, în funcție de specificațiile pe care le găsești pe cutie, cina este gata mult mai repede decât de obicei. Asta înseamnă și că poți aloca acele câteva minute pe care le câștigi pentru a face alte lucruri prin casă, pentru care nu ai mai avut timp în ultimele zile. Poate ai o mână de rufe de băgat la mașină, vrei să ștergi geamurile sau doar ai nevoie de câteva minute în care să te relaxezi după o zi complicată la job.

Și, până la urmă, știi bine că până și timpul în care pizza se coace la cuptor îl poți folosi să aranjezi masa sau să speli vasele. Nu cumperi doar mâncare, ci și timp. Tocmai de aceea, această masă rapidă este potrivită pentru o seară de vară. Plus că mâncarea nu este atât de grea precum o friptură, dar nici atât de ușoară precum o salată cu verdeață.

  1. Pizza congelată este o mâncare consistentă.

Mai mult ca sigur, copiii tăi se vor bucura de această masă, pentru că, să fim serioși, cine nu ar vrea să mănânce tot timpul numai pizza și paste?

În plus, nu doar că le oferi o masă potrivită pentru dorințele și gusturile lor, dar te asiguri și că nu li se va face foame peste doar o jumătate de oră. Din contră, o astfel de masă este sățioasă și are un număr suficient de mare de calorii pentru a putea să umple burta tuturor membrilor familiei. Poți testa asta.

Acum că știi ce să pregătești pentru diseară, nu mai trebuie decât să faci o vizită la magazin. Sau să dai comandă și să lași pe altcineva să le cumpere pentru tine. Și dacă tot alegi această opțiune, poți chiar să iei și câteva cutii în plus. Doar le pui la congelator și, în viitor, le scoți fix atunci când ai nevoie. Ce poate fi mai simplu decât atât?

 

 

Ultima oră

Comentariul meu