nicu ștefănuță, despre candidatura la primăria sibiu - „intenția rămâne în continuare pentru că iubesc sibiul”

Nicu Ștefănuță, singurul europarlamentar român din grupul Verzilor, își arată încă o dată intenția de candida la Primăria Sibiu la următoarele alegeri. Așa cum a menționat și în cadrul altor conferințe de presă, această decizie a fost luată pe baza iubirii pe care o poartă orașului Sibiu.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță spune că prioritar pentru el este ca pentru început „să pună pe radar” Mișcarea Verde în România și mai apoi o potențială candidatură la Primăria Sibiu. „Intenția de a candida rămâne în continuare pentru că iubesc Sibiul, eu trebuie să văd însă exact cum și care vor fi pașii pentru asta și pentru mine este foarte important ca Mișcare Verde să candideze la toate alegerile, inclusiv la cele europarlamentare pentru că altfel nu vei reuși să faci față politic. De exemplu o victorie la europarlamentare te-ar sanctifica, te-ar pune prezent pe scena politică românească, o absență te-ar anula din politica românească. Pentru mine este important să pun pe radar Mișcarea Verde în România și asta va necesita, bineînțeles, să candidez la toate rândurile de alegeri”, spune europarlamentarul.

Cât despre Mișcare Verde acesta spune că se va regăsi și la nivel local. „Mișcarea Verde sigur se va regăsi și la nivel local, o condiție sine qua non având  în vedere anul politic «în cascadă» 2024, pentru că vor fi alegeri din două în două luni. Va trebui să participăm la toate alegerile, nu ai cum să ratezi un rând de alegeri și să fi la celălalt pentru că se vor filtra foarte repede partidele câștigătoare de cele necâștigătoare. Așadar, este o condiție sine qua non să merg la toate rândurile de alegeri”, adaugă Nicu Ștefănuță, primul membru din România al grupului Verzilor europeni din Parlamentul European.

 

Ultima oră

Comentariul meu