mesajul lui nicu ștefănuță pentru industria locală - „sibiul este legat ombilical de germania”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a transmis în cadrul conferinței de presă de vineri, 30 iunie, un mesaj destinat industriei sibiene și a subliniat faptul că între Sibiu și Germania există o legătură puternică din punct de vedere economic.

 mesajul lui nicu ștefănuță pentru industria locală - „sibiul este legat ombilical de germania”

După o întâlnire cu ministrul german al Economiei, Robert Habeck, Nicu Ștefănuță spune că acesta îl va susține pe fondul eforturilor depuse în zona verde, în România.

„Sibiul este legat de Germania ombilical prin industria pe care o are. Politica pe care o fac eu, «verde», este una europeană legată de ceea ce se întâmplă în Germania unde Verzii sunt la guvernare. Vreau să transmit celor din industria sibiană un mesaj foarte simplu. Viitorul lor depinde de tranziția lor verde, europeană, de banii care vin acum și de schimbările tehnologice care se fac acum în Germania și în Occident. Dacă vom avea în continuare fabrici care fac subansamble aici la Sibiu, așa cum îmi doresc, trebuie să fim foarte atenți la modificările din Uniunea Europeană. De exemplu, schimbarea motorului termic spre cel electric”, spune europarlamentarul.

În contextul acesta, Nicu Ștefănuță se numește „omul lor” de ceea ce înseamnă economia verde europeană. Mai mult, din toamnă va organiza forumuri economice verzi, de business verde, business care „va exploda” în următoarea perioadă.

 

Ultima oră

Comentariul meu