foto: lucrări inedite de pictură și sculptură în coji de ouă - două sibience își expun creațiile la sinagoga din sibiu

Sibienii sunt invitați la vernisajul unei expoziții inedite de sculptură în coji de ouă și picturi. Creatoarele lucrărilor sunt Cristina Niță și Anca Frâncu și propun, prin arta lor, o viziune ieșită din tipare. Expoziția va avea loc la Sinagoga Mare de pe strada Constituției din Sibiu, o locație de o frumusețe impresionantă. Le puteți admira lucrările începând cu data de 4 iulie și până în 11 iulie.  

Nu vor să fie numite artiste, ci creatoare, căci se află la început de drum artistic. Pentru cele două sibience, în vârstă de 49 și 45 de ani, arta ce le iese din mâini provine din pură pasiune pentru frumos. Chiar dacă în viața de zi cu zi lucrează în cu totul și cu totul alte domenii, în timpul liber își găsesc relaxarea prin pictură și sculptură. Micile proiecte pe care au început să le dezvolte acasă s-au transformat, în ultimele luni, în opere de artă inedite, pe care își doresc să le împărtășească cu sibienii. Lucrările lor vor putea fi admirate la Sinagoga din Sibiu, începând cu data de 4 iulie. 

foto: lucrări inedite de pictură și sculptură în coji de ouă - două sibience își expun creațiile la sinagoga din sibiu

„Suntem două creatoare, căci nu ne putem numi încă artiste, fiind la început de drum. Acesta este un proiect ce a pornit din pasiune, așa ne relaxăm noi, fiindcă amândouă avem job-uri permanente în restul timpului. Anca pictează, iar eu sculptez în coji de ouă. Eu am descoperit această pasiune recent. La începutul anului, m-am gândit că aș putea să încep să fac ceva nou, m-am interesat ce presupune și am exersat. Totul a pornit de la un ou pe care îl aveam în frigider”, povestește Cristina Niță, râzând. „Am văzut ce lucruri frumoase pot ieși și mi-am cumpărat ustensile potrivite. Uneori mă prinde și ora 3 dimineața lucrând la acest proiect. Îmi place foarte mult ce fac”, adaugă Cristina. 

Vernisajul expoziției „Contraste” va avea loc în data de 4 iulie, de la ora 17, la Sinagoga Mare din Sibiu. Preț de o săptămână, lucrările sibiencelor vor putea fi admirate în această locație, în intervalul 11:00 – 19:00. 

foto: lucrări inedite de pictură și sculptură în coji de ouă - două sibience își expun creațiile la sinagoga din sibiu

„Când a avut loc Noaptea Muzeelor, am putut descoperi frumusețea Sinagogii de pe Constituției. Am luat legătura cu președintele Asociației Evreilor din Sibiu și l-am întrebat dacă putem organiza acolo o expoziției, fiindcă locația este impresionantă. Așa ne-a venit ideea să ne expunem lucrările, să nu le mai ținem doar pentru noi. Evenimentul expozițional se numește CONTRASTE. Vom expune lucrări inedite de sculptură în coji de ouă și picturi, create într-o viziune proprie și ieșită din tipare. Vă invitam la o experiență unică în Sibiu, un melanj între vechi și nou, între artă și istorie unde simbolistica vă va încânta atât privirea, cât și latura emoțională”, spune Cristina Niță.  

Ultima oră

Comentariul meu