csu sibiu a adus un jucător bulgar - minchev excelează în defensivă

CSU Sibiu a semnat cu internaționalul bulgar Yordan Minchev, de la Rilski Sportist. Minchev are 24 de ani, 2.03 metri înălțime și este un jucător care evoluează pe poziția 3, dar le fel de bine poate acoperi și poziția 4.

La doar 16 ani, Yordan Minchev debuta la Levski Sofia, după care a ajuns la Fenerbahce Istanbul. De la formația turcă a fost împrumutat în mai multe rânduri, la Vrsac, MZT Skopje, PBC Academic Sofia și Istanbul BSB. Minchev a mai trecut pe la OSE Lions și Atomeromu (Ungaria), iar în acest an a revenit în Bulgaria, la Rilski Sportist.

„Sunt foarte fericit că m-am alăturat unei echipe precum este Sibiul, care a avut un sezon precedent uimitor, cu un mare sprijin din partea fanilor. Sper că vom crește nivelul în sezonul viitor și obține rezultate și mai bune. Sunt foarte încântat, aștept cu nerăbdare să-mi cunosc colegii și le doresc tuturor sănătate. Voi conta pe voi toți!” au fost primele cuvinte ale lui Yordan Minchev pentru siteul oficial al BC CSU Sibiu.

CSU Sibiu a mai perfectat un transfer în această vară, cel al lui  Nandor Kuti (U BT Cluj).

Cel mai bun apărător din campionatul Bulgariei

Directorul CSU Sibiu, Horațiu Floca spune că echipa a câștigat un apărător excelent, jucătorul fiind dorit de antrenorul Rinkevicius. „Yordan Minchev vine la noi în echipă cu un background foarte bun. A jucat pentru naționala Bulgariei, este un sportiv talentat, poate acoperi atât poziția 3 cât și 4. Suntem convinși că ne va aduce un plus important în defensivă, acesta fiind desemnat, în sezonul precedent, cel mai bun apărător din campionatul Bulgariei! Vine de la echipa câștigatoare a sezonului regulat și a fost dorit de staff-ul tehnic pentru experiența sa” a declarat Horațiu Floca, după realizarea acestui transfer.

La nivelul cifrelor statistice, Minchev a jucat 28 de partide în sezonul trecut din campionatul Bulgariei și a strâns medii de 10.6 puncte, 6.6 recuperări, 2.1 pase decisive și 1.3 intercepții.  Yordan Minchev este component al echipei naționale a Bulgariei. În februarie 2023 el a jucat contra României și a reușit 11 puncte, 9 recuperări și 2 intercepții în victoria la limită obținută de bulgari la Pitești în fața tricolorilor.

csu sibiu a adus un jucător bulgar - minchev excelează în defensivă

Ultima oră

Comentariul meu