tânăr beat și fără permis, prins la volan pe dn1 la șelimbăr – numărul de înmatriculare al mașinii era fals
foto: arhivă

Un tânăr din Jina s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști, pe DN1, la Șelimbăr, conducând o mașină cu numere false și neavând permis de conducere. În plus, bărbatul era băut. 

„La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 23,15, în localitatea Șelimbăr, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Jina”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că cel aflat la volan nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Totodată, polițiștii au constatat că autoturismul în cauză este radiat din circulație de la începutul acestui an, iar numărul de înmatriculare aplicat este unul fals.

În cauză, la nivelul secției de poliție amintite, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat, respectiv conducerea unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

Ultima oră

Comentariul meu