proiectul pentru achiziționarea fabricii de cultură, retras de pe ordinea de zi - bibu: „ne dorim să-l analizăm mai bine”
foto: arhivă

Primăria municipiului Sibiu și-a arătat intenția de a cumpăra „Fabrica de Cultură”, acolo unde de ani buni se joacă renumitul spectacol „Faust” și unde Teatrul Național „Radu Stanca” plătește o chirie foarte mare, odată ce proprietarul a anunțat că nu mai dorește să dețină proprietatea. Municipalitatea a început demersurile, iar următorul pas de făcut a fost aprobarea participării la licitație pentru achiziționarea spațiului. Un proiect de hotărâre în acest sens ar fi trebuit votat în cadrul ședinței din 28 iunie, însă a fost retras de pe ordinea de zi, la cererea consilierilor locali, care au vrut să îl analizeze în profunzime. 

Ședința ordinară a Consiliului Local a avut loc miercuri și, pe ordinea de zi, se afla, printre altele, un proiect privind participarea la licitația pentru achiziționarea Fabricii de Cultură de pe strada Triajului din Sibiu. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, la cerere consilierilor PNL, pentru a-l putea analiza mai bine. „Grupul PNL susține ideea achiziționării Fabricii de Cultură cu următoarea mențiune. Ne-am dori, dacă se poate, să retrageți de pe ordinea de zi acest proiect, pentru că ne dorim să analizăm mai bine proiectul, pentru încă câteva zile, pentru că vorbim de o sumă importantă și poate facem după aceea o ședință extraordinară ca să nu încurcăm bunul mers al lucrurilor”, a spus consilierul Adrian Bibu. 

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a fost de acord cu reanalizarea proiectului. „Retrag proiectul de pe ordinea de zi. Dacă se dorește încă o analiză, sunt de acord. Toată lumea trebuie să fie convinsă pentru ce decide că este bine”, a spus Astrid Fodor. 

Locația unde se joacă renumitul spectacol „Faust” se află pe un teren de 3,4 hectare, din care 27.224 metri pătrați teren și 6.776 metri pătrați construcții. 

Citește și: Primăria cumpără „Fabrica de Cultură” – Licitația pornește de la 5,29 milioane de euro

Ultima oră

Comentariul meu