elevii de zece ai sibiului - andreea, după evaluarea națională: „îmi place mult să citesc” - sora ei geamănă, rezultate la fel de bune
Andreea și Claudia Teleșpan

Patru elevi din județul Sibiu au obținut rezultate excepționale la Evaluarea Națională, iar printre ei se numără și Andreea Teleșpan, care a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din municipiu. Tânăra este mândră de reușitele ei și spune că a fost mereu consecventă și a învățat bine în ultimii ani. A pus mult accentul pe lectură, iar asta a ajutat-o să își îmbogățească vocabularul. Acum, o așteaptă o vară lungă, plină de relaxare, alături de sora ei geamănă care, la rândul ei, a luat note mari la examen. 

Andreea Teleșpan a luat zece pe linie la Evaluarea Națională. Este mândră de acest rezultat și spune că se aștepta să ia note mari, dar nu punctaj maxim. „Mă așteptam să am o medie mare, îmi doream să iau în jur de 9,50 pentru a putea intra la liceul dorit, dar nu m-am așteptat la 10. A fost o surpriză. Am avut emoții la Limba română, fiindcă acolo poți să greșești. Există riscul să uiți o virgulă ori sa faci un dezacord. La Matematică mă așteptam să iau notă mare”, a povestit tânăra. 

elevii de zece ai sibiului - andreea, după evaluarea națională: „îmi place mult să citesc” - sora ei geamănă, rezultate la fel de bune

Eleva își dorește să continue cursurile la aceeași școală unde a crescut și s-a format. „O să rămân la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și vreau să merg la profilul Științe Naturale, bilingv engleză. În privința facultății nu m-am hotărât, dar știu că vreau să fie o facultate bună”, a spus Andreea. 

Acum că examenele s-au terminat, Andreea vrea să se relaxeze toată vara. Iar pentru ea, relaxarea vine la pachet cu o carte bună. Îi place să citească și are deja multe volume pregătite. „Vara asta nu vreau decât să mă relaxez și să citesc. Am multe cărți pe care le-am amânat pentru a le lectura vara aceasta. Mi-a plăcut dintotdeauna să citesc și cred că lecturile din cursul anilor m-au ajutat foarte mult să îmi formez vocabularul”, a mai spus eleva. Vacanța o va petrece alături de sora ei geamănă, Claudia, care a obținut, de asemenea, un rezultat foarte bun la Evaluarea Națională. „Sora mea s-a pregătit și ea foarte bine, a obținut media 9.92”, a adăugat Andreea Teleșpan.  

Citește și: Patru elevi de ZECE la Evaluarea Națională în Sibiu – Trei sunt de la „Lazăr”, unul de la „Iorga”

Ultima oră

Comentariul meu