de ce să alegi o centrală cu ardere tip lumânare

Popularitatea centralelor pe lemne în România este uriașă! Principalul motiv pentru care acestea sunt utilizate la scară largă este lipsa rețelei de gaze naturale în foarte multe dintre localitățile din mediul rural.

Astfel, pentru a beneficia de confort termic în condiții cât mai bune, majoritatea locuințelor sunt încălzite cu ajutorul unei centrale pe lemne. Prin urmare, piața de centrale pe lemne a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani.

În acest fel, nu este foarte ușor să te decizi ce model de centrală să alegi. Recomandarea noastră este să optezi pentru achiziționarea unei centrale cu ardere tip lumânare. Despre centralele pe lemne cu ardere tip lumânare vom discuta și noi în rândurile următoare.

Vrei să cumperi și tu o astfel de centrală? Iată ce trebuie să știi despre ele înainte de a comanda una:

Cum funcționează centralele tip lumânare?

Dacă în mod obișnuit arderea lemnelor se face de la bază, pentru ca mai apoi flacăra să cuprindă întreaga cantitate de combustibil solid, în cazul centralelor pe lemne cu ardere lumânare treburile stau puțin diferit.

În camera de ardere a unei centrale pe lemne tip lumânare arderea are loc din partea superioară și coboară treptat, fiind folosind un ventilator care ajută la arderea lentă a lemnului.

Practic, numele acestei tehnologii de ardere ne spune totul despre arderea tip lumânare.

Acum că ai înțeles cum funcționează arderea tip lumânare, trebuie să te convingem că ai nevoie și tu de o astfel de centrală!

Avantajele pe care le oferă centralele cu ardere tip lumânare

Te întrebi de ce ar trebui să alegi o centrală cu ardere tip lumânare și nu o centrală obișnuită? Există multe motive pentru care trebuie să ai în vedere aceste sisteme de încălzire.

Înainte de toate, trebuie să alegi o centrală cu ardere tip lumânare datorită consumului redus de combustibil pe care acestea îl oferă. Consumul de combustibil este eficientizat la maximum, iar astfel costurile pentru încălzire sunt în mod considerabil reduse. Astfel, dacă îți dorești să plătești mai puțin pentru căldură, alegerea unei centrale cu ardere tip lumânare reprezintă o decizie inspirată.

De asemenea, folosind o centrală cu ardere tip lumânare, vei obține o autonomie îndelungată, ceea ce înseamnă că vei alimenta centrala mai rar. Un singur plin de combustibil îți oferă o ardere de zeci de ore, iar astfel o singură alimentare pe zi va fi mai mult decât suficientă pentru a beneficia de căldură chiar și în cele mai reci zile de iarnă.

Arderea lentă este apreciată pentru capacitatea sa de a exploata la maxim potențialul caloric al combustibilului solid, în acest fel obținându-se un randament înalt ce oferă beneficii pe termen lung.

Centralele pe lemne cu ardere tip lumânare sunt apreciate și pentru faptul că oferă o ardere ecologică, de mare ajutor pentru a proteja mediul înconjurător. Dacă și tu îți propui să protejezi mediul înconjurător, atunci trebuie să folosești o astfel de centrală pentru încălzirea casei.

Există, așadar, o mulțime de avantaje pentru care merită să alegi o centrală pe lemne cu ardere tip lumânare, iar de aceea ar trebui să folosești și tu una. Cu siguranță te vei convinge imediat că a fost o alegere minunată!

Ultima oră

Comentariul meu