bibu acuză usr de tergiversarea demersurilor pentru noul spital județean - ghișe: „să aruncați vina pe noi e total deplasat”

O serie de discuții au avut loc, în ședința de Consiliu Local de miercuri, între consilierii Adrian Bibu (PNL) și Ionuț Ghișe (USR). Totul a pornit de la declarațiile făcute de Ghișe în contextul aderării municipiului Sibiu la Zona Metropolitană și înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ADI POL, proiect inițiat de grupul consilierilor PNL și aflat pe ordinea de zi la vot. „Solicităm ferm ca procesul de înființare și operaționalizare al ADI POL să decurgă cât se poate de rapid, iar PNL trebuie să își asume această responsabilitate”, a spus Ghișe. Cu această ocazie, Bibu a amintit că, în urmă cu trei ani, a încercat să colaboreze cu USR la acest proiect, dar grupul nu a dorit să se asocieze cu PNL, adăugând că USR este un partid „imatur politic”. Mai mult, Bibu a acuzat că, în urmă cu câțiva ani, pe vremea când ministru al Fondurilor Europene era un membru al USR, acesta n-a dorit să audă de proiectul noului spital județean. 

Sibiul a aderat la Zona Metropolitană Sibiu. Consilierii locali au votat, miercuri, proiectul de hotărâre privind „aprobarea participării municipiului la constituirea ADI POL Dezvoltare Sibiu, precum și aprobarea Statutului asociației”. Dar, înainte de vot, au apărut și discuții între consilierii Ionuț Ghișe și Adrian Bibu.

Citește și: Sibiul a aderat la Zona Metropolitană Sibiu – Contre între Ghișe și Bibu

Consilierul Adrian Bibu (PNL) consideră că USR este un partid imatur politic, acesta fiind motivul pentru care „guvernarea este așa cum este”. Acesta a povestit, în ședința de Consiliu Local de miercuri, că a încercat să discute despre noul spital județean cu Cristian Ghinea de la USR, pe vremea când acesta era ministrul Fondurilor Europene, însă s-a lovit mereu de uși închise. 

„Țin să vă spun că, din punctul meu de vedere, partidul USR, din păcate, este imatur politic, acesta este și motivul pentru care, astăzi, este o guvernare așa cum este. În calitate de administrator public gestionez partea de fonduri europene. De șase ori am fost la Ministerul Fondurilor să discutăm de banii pentru cel mai important proiect al Sibiului, vorbim de spitalul județean, iar la acea vreme, n-am spus-o niciodată public, ministrul Fondurilor Europene era ministrul USR, domnul Ghinea. Niciodată ministrul Ghinea nu m-a primit nici pe mine, nici pe doamna președintă Daniela Cîmpean. În condițiile în care orice prim-ministru, indiferent de culoare politică, dacă președintele Consiliului Județean vreodată a sunat la el, în aceeași zi, o suna pe președintă înapoi. Ministrul dumneavoastră, atât de mândru a fost, încât s-a închis în birou și niciodată nu ne-a primit. Și vreau să vă gândiți la ce vă spun acum, pentru că eu cred că dumneavoastră vreți lucruri bune pentru Sibiu, dar, repet, la nivel de politică USR se greșește și doar criticați, în loc să spuneți <<Doamne ajută>> că s-a făcut. Dumneavoastră dați în PNL și în munca noastră de atâta timp și e păcat, pentru că e munca pe care mă făcut-o cu toții”, a spus Adrian Bibu. 

Consilierul Ionuț Ghișe (USR) i-a răspuns că i se pare „deplasat” să dea vina pe USR pentru „saga” Spitalului Județean. „Nu am nimic personal cu tine sau cu colegii. Să dai vina pe USR pentru saga Spitalului Județean din Sibiu, este… Nu știu, n-am cuvinte. Să fim serioși! Ați fluturat toți, toate partidele, de ani și ani de zile, același lucru, cu spitalul. Ne-am târâit să ajungem în situația asta. Deci să dați vina pe USR este de-a dreptul incredibil. (…) Să aruncați vina pe noi pentru dezastruoasa guvernare PNL-PSD, să aruncați vina pe noi pentru Spitalul Județean este total deplasat”, a spus Ghișe. 

Ultima oră

Comentariul meu