alexia, eleva din sibiu cu media zece la evaluarea națională - „este o încununare a muncii mele din ultimii ani”

Alexia Ciobănuc este absolventa Colegiului „Gheorghe Lazăr” din Sibiu care a reușit să obțină media zece la Evaluarea Națională. Tânăra a demonstrat că prin muncă și perseverență rezultatele nu vor întârzia niciodată să apară.

Alexia este unul dintre cei trei elevi care au luat zece „pe linie” din școala ei. Eleva sibiancă se aștepta la notele obținute după ce de-a lungul anilor și, în special în anul terminal, s-a pregătit constant pentru a obține rezultate bune la examene și olimpiade.

„Mă așteptam în mare parte și am fost fericită pentru că este o încununare a muncii mele din ultimii ani și da, mă așteptam din moment ce m-au ajutat profesoarele de română și de matematică să îmi dau seama ce note o să primesc. A fost o pregătire constantă, dar în clasa a opta am insistat mai mult și am avut un avantaj întrucât m-am pregătit pentru Olimpiada de Limba și Literatura Română care m-a ajuta să mă pregătesc la un nivel mai înalt și de aceea mi-a fost mai ușor. O să rămân la Colegiul „Gheorghe Lazăr” la profilul Științe ale naturii bilingv, dar legat de o meserie încă nu m-am decis”, spune Alexia.

Nu este prima dată când adolescenta se face remarcată prin rezultatele școlare foarte bune obținute de-a lungul timpului. Eleva a obținut recent premiul Mențiune la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru gimnaziu. Alexia este o mare iubitoare a literaturii, dar la fel de mult iubește și să scrie.

„Am această pasiune pentru că mama mea mi-a citit de când eram mică și încet, încet, când am început și eu să citesc singură, am realizat că în cărți îmi găsesc liniștea interioară, îmi găsesc o stare de bine care mă ajută de foarte multe ori când întâmpin diferite greutăți în viață. Acum pur și simplu îmi place să scriu pentru că mă simt într-un fel puternică, simt că dețin control asupra unui întreg Univers” spunea Alexia Ciobănuc într-un interviu pentru Ora de Sibiu după ce a obținut Mențiune la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru gimnaziu.

Ultima oră

Comentariul meu