scuter electric, vehiculul potrivit pentru plimbări scurte

Scuterul electric este o modalitate revoluționară de a te deplasa prin oraș. Este vehiculul perfect pentru a merge la cumpărături, pentru o plimbare rapidă, pentru a merge la serviciu sau la școală sau chiar pentru o plimbare pe îndelete în jurul orașului. Un scuter electric este o modalitate ecologică și accesibilă de a te deplasa prin oraș. Este alimentat de o baterie, de obicei o baterie litiu-ion, și poate parcurge mai mult de o sută de kilometri la o singură încărcare. Acest mijloc de transport a devenit din ce în ce mai popular, datorită confortului și accesibilității sale, precum și datorită faptului că este ecologic. Un scuter electric oferă numeroase avantaje, de la respectarea mediului până la rentabilitate. Este o modalitate excelentă de a te deplasa pe distanțe scurte, fie că este vorba de comisioane, de o plimbare pe îndelete sau de a face naveta la serviciu.

Scuter electric – O modalitate grozavă de a te deplasa

Scuterul electric este alimentat cu energie electrică și, prin urmare, nu emite emisii nocive precum mașinile și motocicletele. Acest lucru îl face mult mai benefic pentru mediu. Este mult mai ieftin de cumpărat și de utilizat decât o mașină sau o motocicletă. Este mult mai ușor și de asemenea, ușor de depozitat, făcându-l perfect pentru călătorii rapide prin oraș. Un scuter electric este distractiv și o modalitate grozavă de a te deplasa prin oraș cu prietenii. Costul benzinei este mult mai mare decât costul energiei electrice. Dacă intenționezi să utilizezi scuterul în mod frecvent sau pentru afaceri, acesta este un factor semnificativ.  Există modele care pot fi conectate la o aplicație de pe smartphone și la tehnologiile reale ale acestui secol. Printre altele, este ecologic și la modă.
Un scuter electric este mult mai uşor de condus și de manevrat, față de o motocicletă. Este practic silențios și nu provoacă disconfort celorlalți.
Pe lângă avantajele de mai sus, este capabil să parcurgă și distanțe lungi, să ia viteză și să-l conduci cu plăcere. De regulă, majoritatea problemelor asociate cu scuterul electric, este bateria care se poate descărca, dar dacă ai o baterie suplimentară, o poți schimba ușor.

Cum să alegi un scuter electric?

Alegerea modelului depinde de greutatea și înălțimea ta. Acest lucru este important nu numai pentru confort, ci și pentru siguranță. Cu cât greutatea și înălțimea sunt mai mari, cu atât scuterul trebuie să fie mai puternic, altfel nu va arăta maximul capacităților sale. Manevrabilitatea acestuia depinde și de dimensiunile scuterului, și prin urmare, dacă alegi vehiculul greșit, acest lucru va afecta comportamentul în timpul mersului. Pentru mulți, este mai important ca bateria să poată fi reîncărcată cât mai repede posibil. Spre deosebire de mașinile electrice, nu există încă o opțiune de încărcare rapidă pentru scuterele electrice. În funcție de model, timpul de încărcare variază între aproximativ 4 ore și 8 ore.

Scuter electric – Bateria și puterea motorului

Încărcare bateriei este simplă. Modelele cu baterie detașabilă sunt de interes pentru toți cei care nu au nicio stație de încărcare în apropiere. Pentru modelele cu baterii instalate permanent, o stație de încărcare în apropiere este o condiție prealabilă. Puterea motorului în wați, determină performanța de conducere și accelerația. Pe scurt, cu cât sunt mai mulți wați, cu atât accelerația este mai rapidă. Modelele de top cu aproximativ 4000 de wați accelerează de la 0 la 40 km/h în aproximativ 4 secunde. Cu aproximativ 1200 de wați această valoare este de circa 10 secunde (în funcție și de greutatea totală). Dimensiunea roților este crucială pentru confortul de rulare. Cu cât roțile sunt mai mici, cu atât plimbarea devine mai dificilă în special pe suprafețe denivelate, cum ar fi cele pietruite. Șasiul, suspensia și eficacitatea frânelor trebuie să fie la cel mai înalt nivel posibil, astfel încât vehiculul să poată fi condus stabil și în siguranță.

 

Ultima oră

Comentariul meu