peste cincizeci de terenuri expropriate pe strada salcâmilor - primăria urmează să o modernizeze
Sursa: Google Maps

Consilierii locali vor vota, în ședința ordinară de la finalul lunii iunie, aprobarea coridorului de expropriere și listei proprietarilor terenurilor afectate de acesta, în vederea modernizării străzii Salcâmilor din municipiul Sibiu. 

Primăria a afișat lista proprietarilor de imobile afectate de coridorul de expropriere în vederea modernizării străzii Salcâmilor din Sibiu. În total, este vorba despre 55 de terenuri ce vor fi expropriate.  

„Având în vedere faptul că obiectivul de investiții afectează și imobile-terenuri proprietate privată/publică, prin extinderea acestuia pe terenurile respective, potrivit coridorului de expropriere delimitat conform planului de situație întocmit și față de dispozițiile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, precum și ale H.G. nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, este necesar ca, pe lângă indicatorii tehnico – economici ai investiției, Consiliul Local al municipiului Sibiu , să aprobe amplasamentul lucrărilor, coridorul de expropriere, lista proprietarilor de imobile afectate de acesta, declanșarea procedurii de expropriere, precum și sursa de finanțare”, se arată în raportul de specialitate.

Majoritatea terenurilor afectate de coridorul de expropriere sunt arabile, aflate atât în intravilan, cât și în extravilan. 

peste cincizeci de terenuri expropriate pe strada salcâmilor - primăria urmează să o modernizeze

Strada Salcâmilor se află atât în intravilanul, cât și în extravilanul municipiului Sibiu, în cartierul Gușterița. Acoperită cu nisip și pietriș în prezent, această urmează să fie modernizată pe o lungime de aproximativ doi kilometri. Strada va avea două benzi de circulație în dublu sens, cu o lățime a părții carosabile de 6 metri. Pentru circulația pietonală se va amenaja un trotuar pe partea stângă a străzii, având lățimea medie de 1,30 metri. Strada Salcâmilor va fi dotată și cu o pistă pentru bicicliști. În prezent, pe Salcâmilor există șase imobile la începutul străzii și alte șapte în capătul acesteia. Aceasta este circulată atât de sibieni, cât și de turiștii care vor să ajungă pe Dealul Gușteriței. Pentru că Primăria are în plan să amenajeze un centru de agrement și sport aici, modernizarea străzii este extrem de necesară.

Citește și: Primăria modernizează strada Salcâmilor – Dotată cu pistă de biciclete și parcări, va face legătura cu „Gușterland”

Ultima oră

Comentariul meu