în căutarea memoriilor furate: apel emoționant al unei jurnaliste din sibiu către persoana care i-a luat rucsacul în timp ce făcea fotografii la fits
Ultima fotografie făcută de Isabela înainte de nefericita întâmplare

În centrul orasului Sibiu, în mijlocul agitației cotidiene și a bucuriei Festivalului Internațional de Teatru, o dramă personală trăiește colega noastră de breaslă, Isabela Paulescu, corespondenta AGERPRES la Sibiu, careia i s-a furat rucsacul în timp ce fotografia spectacolul „Veseli și pufoși”. Rucsacul conținea nu numai obiecte de valoare materială precum laptopul de serviciu, ci și două memorii externe pline cu munca sa din ultimele zile pentru un proiect în cadrul FITS.

S-au pierdut într-o clipă mii de poze și imagini video, multe dintre ele având o importanță inestimabilă pentru Isabela și pentru oamenii pe care i-a imortalizat în fotografii. Sunt acolo ultimele imagini cu copiii de la Școala Populara de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu și copiii de la un centru de plasament din oraș. Aceste amintiri, potrivit apelului emoționant al Isabelei, nu mai pot fi redate acum celor care le-au trăit.

Persoana care a luat rucsacul, fie că a făcut-o intenționat sau din greșeală, nu numai că i-a luat Isabelei mii de ore de muncă și efort, dar a și atentat la un patrimoniu cultural al comunității din Sibiu, respectiv fotografiile din ultimele zile care documentau evenimentele FITS.

în căutarea memoriilor furate: apel emoționant al unei jurnaliste din sibiu către persoana care i-a luat rucsacul în timp ce făcea fotografii la fits
Asa arată rucsacul dispărut

Mai mult decât atât, bunurile furate conțineau legitimatia de presă a Isabelei, legitimațiile S.C. Tursib S.A. și de la Muzeul Astra, buletinul și un document medical important pentru o persoană apropiată jurnalistei. Isabela îi face un apel direct persoanei care i-a luat rucsacul, subliniind că are toate informațiile necesare pentru a o găsi și a-i returna obiectele pierdute.

Ea îndeamnă pe oricine o cunoaște, a auzit de ea sau a citit măcar o dată vreo știre în presa sibiană, să contribuie la recuperarea rucsacului și a memoriei externe. În cele din urmă, Isabela face un apel direct la inima persoanei care i-a furat rucsacul, îndemnându-l să îi returneze măcar memoriile externe, unde se află nenumărate amintiri ale oamenilor cinstiți și faini din Sibiu.

Prin acest articol, ne unim și noi apelului Isabelei. Dacă aveți informații sau puteți ajuta în vreun fel, nu ezitați să o contactați pe Isabela la numărul de telefon 0726.191.185. Sperăm că aceste amintiri vor fi recuperate și vor putea reveni  la cei care le-au trăit iar obiectele de valoare vor fi deasemenea recuperate. Mai jos e apelul Isabelei:

Ultima oră

Comentariul meu