gospodării inundate la sibiu - ministrul dezvoltării cere autorităţilor locale inventarierea în regim de urgenţă a pagubelor produse de inundații

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, solicită autorităţilor publice locale inventarierea în regim de urgenţă a pagubelor produse și transmiterea sumelor necesare pentru sprijinirea cetățenilor și repararea infrastructurii afectate.

În vederea limitării efectelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat, în ultima perioadă, numeroase localități din țară, Adrian-Ioan Veștea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a solicitat autorităților publice locale inventarierea în regim de urgență a pagubelor produse și transmiterea către Ministerul Dezvoltării, prin intermediul prefecturilor, a sumelor necesare pentru sprijinirea cetățenilor și repararea infrastructurii afectate, potrivit unui comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: Gospodării din Sibiu și Șura Mică, inundate – Pompierii intervin pentru a scoate apa din curți

„Este imperios necesar să avem, cât mai repede, o evaluare a pagubelor produse în fiecare județ, pentru a stabili modalitățile de sprijin atât pentru persoanele ale căror locuințe au fost afectate și sunt acum imposibil de utilizat, cât și pentru clădirile și căile de acces prejudiciate”, a precizat ministrul Veștea.

Ulterior transmiterii acestor liste, în urma analizei punctuale a fiecărei solicitări, ministrul dezvoltării va propune Executivului un proiect de hotărâre pentru alocarea, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, a sumelor necesare.

Ploile puternice de duminică au provocat inundații în 65 de localități din 21 de județe și București. Situația cea mai gravă s-a înregistrat în județul Arad, dar și județul Hunedoara a fost puternic afectat.

Cele 65 de localități sunt din județele Arad, Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Ultima oră

Comentariul meu