controale la șura mare - firmă amendată cu 6.000 lei pentru un transport ilegal de lemne 

Polițiștii sibieni, împreună cu Garda Forestieră Sibiu, au desfășurat o acțiune de control în fondul forestier din Șura Mare. Aceștia au depistat un operator economic și două persoane care au săvârșit ilegalități în domeniul silvic. 

„În zilele de 22 și 23 iunie a.c., polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier si Piscicol din cadrul I.P.J. Sibiu, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Sibiu, au desfășurat o acțiune de control al circulației materialelor lemnoase, în vederea combaterii ilegalităților din domeniul silvic, în fondul forestier al localității Șura Mare”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cu această ocazie, un agent economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei pentru că a transportat cu 9,3 mc de material lemnos mai mult decât ceea ce era înscris pe avizul de însoțire.

Alte două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 10.000 lei, după ce polițiștii au constatat că au reprimit o partidă lăsând pe picior un număr de 221 de arbori neexploatați, deși au fost marcați pentru tăiere. De asemenea au existat diferențe de stoc, fiind confiscată cantitatea de 4,45 mc de material lemnos.

Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare.

Ultima oră

Comentariul meu