foto: ziua doi la fits, în imagini - ce spectacole vedem duminică
Foto: Dragoș Dumitru

Străzile și sălile de spectacol au fost pline și în cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). MIRACOL, tema din acest an, le-a fost și le va fi ghid oamenilor în aceste zile pe străzi, prin piețe și alei, în biserici și săli tradiționale de spectacol, în sufletele și mințile vrednice și dornice de frumos! A doua zi de festival a adus bucurie în sufletele celor prezenți la evenimente, iar a treia zi se anunță a fi la fel de spectaculoasă. Mai jos puteți vedea spectacolele de duminică. 

foto: ziua doi la fits, în imagini - ce spectacole vedem duminică
Foto: Dragoș Dumitru

Prima zi de festival a adus în Sibiu o mulțime de spectacole fascinante, seara fiind încheiată cu un minunat show cu drone și lasere. În a doua zi de FITS, oamenii au participat la zeci de evenimente, printre care și concertul Alternosfera din Piața Mare. 

La Biserica Reformată Calvină a avut loc un eveniment special. UK Gospel Choir Show a adus la Sibiu unele dintre cele mai bune voci gospel din Marea Britanic. 

foto: ziua doi la fits, în imagini - ce spectacole vedem duminică
Foto: Nicolae Gligor

Pe Pietonala Bălcescu, spectatorii au putut vedea „Hoți de ocazie”, o comedie savuroasă. 

foto: ziua doi la fits, în imagini - ce spectacole vedem duminică
Foto: Mihail Nistor

Ce vedem duminică la FITS

O mulțime de spectacole au loc, duminică, în a treia zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Iată câteva recomandări:

INEDIT. La ora 12:30, în Gara Sibiu, vă așteaptă nu trenul, ci duetul Adrian Schvarzstein & Juratè Sirvytė-Rukstelė, cu reprezentația Ne primiți și pe noi? – un spectacol interactiv despre migrații, exil, nou-veniți – despre noi toți, în esență! Spectacolul se reia la 19:15 pe Pietonala Nicolae Bălcescu.

De la ora 15:00, cvintetul Judy’s Harmonica Ensemble ne încântă cu piese de pe coloana sonoră a unor filme clasice, compoziții originale din Taiwan precum și „Rapsodia română” a nemuritorului George Enescu, la Academia Forțelor Terestre.

PUNK ROCK este propunerea Teatrului Excelsior din București pentru publicul de la FITS30, cu un subiect cât se poate de actual: Un grup de adolescenți aflați în pragul examenului de Bacalaureat se confruntă cu presiunea inerentă „intrării oficiale în viața de adult”.  Spectacol nerecomandat celor sub 15 ani, cu o singură reprezentație în FITS, la ora 16:00, la Fabrica de Cultură.

De la ora 17:00, cu reluare la ora 22:00, la Sala Studio, Teatr im. Stefana Jaracza w Olsztynie (Polonia) ne oferă Bucuria simplității, un spectacol în care protagonista este doar un trup care joacă un rol – o actriță în lumea teatrului și o femeie în lumea reală – și care este supus la diferite opresiuni, inclusiv la opresiunea sinelui.

De la aceeași oră, 17:00, la Filarmonica de Stat Sibiu, inegalabilul, stelarul Gigi Căciuleanu vă așteaptă la Text Shop (Fundatia Art Production cu sprijinul JTI), un spectacol de doar o oră și 15 minute de la care, cu siguranță, publicul va pleca cu regretul că nu a durat mai mult!

La fel ca în primele două zile, artiștii din Proiectul Moștenirea, parte din Festivalul Statuilor Vivante – vă așteaptă pe Cea mai frumoasă stradă din Sibiu (Cetății), la ora 19:15, pentru a vă încânta cu talentul lor.

Pentru Arta de a povesti mergem la Teatrul GONG (Sala parter) de la ora 20:00, unde dramaturgul și regizorul Alexis Michalik (Franța) ne propune o explorare inedită a modului în care umanitatea este dependentă de ficțiune.

De la ora 21:00, cine a reușit să prindă bilete, vede Cel mai bun spectacol UNITER 2023: Seaside Stories de la Teatrul de Stat Constanța, la Fabrica de Cultură. Nici secțiunea Outdoor nu se lasă mai prejos, însă: de la ora 21:15, în Piața Habermann vedem Ultimul cuvânt de pionier, un spectacol modern bazat pe cultura dansului de stradă Hip Hop, cu un repertoriu bogat și energic.

De la ora 22:45, trupa Mahala Rai Banda se va afla pe scena din Piața Mare cu un super concert!

Conferințe

Filarmonica de Stat Sibiu

  • ora 12:00 – New Stages South-East: Octavian Saiu în dialog cu Joachim Umlauf, Cristian Popescu și Maria Milisavljević. Autori invitați: Teona Galgoțiu, Katerina Georgieva, Asja Krsmanović, Dario Bevanda.
  • ora 14:00 – Octavian Saiu în dialog cu Yair Vardi (Fondatorul Centrului Suzanne Dellal pentru Dans și Teatru și Director de dans la Academia de Dans din Ierusalim)

Zidul Exterior TNRS

  • ora 18:00 – Artist Talk: Gloria Luca și Dan Perjovschi la zid. Despre album și proiectul Ziarul orizontal 2010-2023. Participă Gloria Luca și Dan Perjovschi.

Ultima oră

Comentariul meu