video foto: spectacole fantastice și show cu drone în prima zi la fits - ziua doi aduce comedie pe bălcescu și concert alternosfera în piața mare
Foto: Dragoș Dumitru

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și-a deschis, vineri, porțile. Sibienii și turiștii vor avea parte de încă nouă zile de spectacole, se vor distra și se vor bucura, luând parte la povești magice. MIRACOL, tema din acest an, va fi ghid în aceste zile pe străzi, prin piețe și alei, în biserici și săli tradiționale de spectacol, în sufletele și mințile vrednice și dornice de frumos! Prima a zi a fost fascinantă, plină cu spectacole fantastice și cu un show cu lasere și drone spectaculos. A doua zi de festival aduce la fel de multe evenimente, inclusiv o comedie pusă în scenă pe Pietonala Bălcescu și un concert Alternosfera în Piața Mare. 

video foto: spectacole fantastice și show cu drone în prima zi la fits - ziua doi aduce comedie pe bălcescu și concert alternosfera în piața mare
Foto: Mihail Nistor

A început cea de a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – o ediție ce cuprinde peste 800 de evenimente senzaționale. Festivalul are loc în perioada 23 iunie – 2 iulie și propune o agendă completă în aproximativ 80 de locații, la care vor participa 5.000 de artiști invitați din 75 de țări.

Prima zi la FITS – Cod roșu de acrobații și spectacol cu drone

În Piața Mare, de la ora 21:15, cei de la Gratte Ciel (Franța) au propus un „Cod roșu de acrobații”, apoi sibienii și turiștii veniți la Sibiu s-au bucurat de cele două concerte susținute de Judy’s Harmonica Ensemble (Taiwan, China) și Asociația Vocart (Monica Anghel, Paula Seling, George Miron & Acapella, Andrei Tudor Band, Cvartetul D’Acord). 

video foto: spectacole fantastice și show cu drone în prima zi la fits - ziua doi aduce comedie pe bălcescu și concert alternosfera în piața mare
Foto: Sebastian Marcovici

Unul dintre cele mai așteptate evenimente de la FITS a fost spectacolul drone și lasere, ce a avut loc în Piața Teatrului. Oamenii au fost fascinați de imaginile văzute pe cer. 

Povestea FITS continuă – Spectacolele din ziua 2

Iată principalele spectacole din a doua zi de festival: 

A luat numeroase premii și este cunoscut ca unul dintre cei mai buni scenografi de teatru și film din țară. Dragoș Buhagiar este în dialog cu Marius Chivu la FITS Talks, de la ora 13:00, live pe pagina de facebook a festivalului și pe Youtube FITS. 

Dansurile flamenco sunt un reper în FITS, așa că nu uitați să puneți pe listă Miracolul flamenco, de la ora 16:00 la Fabrica de Cultură – Construcții SA – UniCredit – Sala Faust).

Dacă sunteți la FITS, nu uitați nici de UK Gospel Choir Show, care aduce unele dintre cele mai bune voci gospel din Marea Britanie. Vă vor încărca cu o super energie și îi puteți vedea de la ora 17:00, la Biserica Reformată Calvină.

Când îmbini o poveste reală cu dans și acrobații, atunci iese spectacolul „Apă, ce bucurie!”. Evenimentul se desfășoară de la ora 20:00, la Centrul Cultural Ion Besoiu.

O comedie gata să fie împărtășită cu fiecare spectator de pe stradă în Hoți de ocazie, are loc de la 20:15, pe Pietonala Nicolae Bălcescu.

Ziua se încheie cu un mult-așteptat concert Alternosfera, de la ora 22:30, în Piața Mare. 

Ultima oră

Comentariul meu