Microbuze electrice pentru elevii școlilor incluzive din Sibiu - Consiliul Județean depune proiectul prin PNRR
Sursa: AS în Gorj

Consiliul Județean va depune un proiect, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru achiziționarea unor microbuze școlare electrice ce vor fi folosite de centrele școlare de educație incluzivă din județul Sibiu. În ședința de la finalul lunii iunie, consilierii județeni vor vota un proiect de hotărâre în acest sens. 

Județul Sibiu intenționează să depună proiectul „Microbuze școlare electrice în județul Sibiu”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație. Proiectul va fi depus în numele UAT-urilor și în numele a patru unități de învățământ din subordinea Consiliului Județean, și anume: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Dumbrăveni, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Sibiu. 

„Acest demers vine ca urmare a lansării de către Ministerul Educației (…) a apelului competitiv de proiecte cu titlul Microbuze electrice pentru elevi, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență – componenta C15: Educație, Reforma 6. Obiectivele apelului vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere în zonele izolate cu populație scăzută prin furnizarea de microbuze școlare verzi (electrice), ecologice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, facilitând astfel accesul copiilor și tinerilor la educație prin protejarea mediului înconjurător în același timp”, se arată în referatul de aprobare.

Pentru a asigura principiul egalității și șanse la educație tuturor copiilor din județ, inclusiv dezvoltarea echitabilă a tuturor comunităților din județ, s-a stabilit alocarea unui microbuz tip 8+1 pentru fiecare școală specială din mediul rural, respectiv câte un microbuz 8+1 și 16+1 pentru fiecare școală din mediul urban.

Conform Ghidului solicitantului, termenul-limită de depunere a cererii de finanțare este data de 30.06.2023. Valoarea totală a proiectului este de 30.172.560 lei față TVA, reprezentând cheltuieli eligibile, aferente achiziției microbuzelor electrice. 

Ultima oră

Comentariul meu