furtună în două localități din sibiu - cod roșu de ploi, vijelii și grindină
FOTO arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roșu de averse torențiale care vor acumula peste 40- m50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică și grindină. Codul roșu vizează două localități din județul Sibiu. 

În zona avertizată s-au acumulat cantități de peste 40 l/mp. Codul Roșu este valabil până joi, la ora 17:45, în localitățile Iacobeni și Brădeni. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis o avertizare RO- Alert pentru aceste localități.

Pompierii, pregătiți de intervenție 

La nivelul ISU Sibiu a fost activată Grupa Operativă, pentru creșterea capacității de răspuns la situațiile de urgență care ar putea apărea. De asemenea au fost înștiințare Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea activării centrelor de permanență. 

Recomandările pompierilor:

  • Evitați deplasările la munte pe durata avertizării meteorologice. 
  • În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;
  • Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care v-ar putea răni prin cădere;
  • Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărtați, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere și să rămâneți în interiorul acestuia, purtând centura de siguranţă.
  • Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Ultima oră

Comentariul meu