video parcul de câini din valea săpunului, invadat de copii - "dacă vă mușcă nepoata câinele meu, cine e de vină?"

Noile locuri de joacă pentru câinii din Sibiu atrag nu numai deținătorii de animale, ci și copiii care în lipsa unor parcuri, sau a unor spații la fel de atractive, aleg să își petreacă timpul chiar în locul destinat iubitorilor de animale.

Parcul de câini de pe Valea Săpunului este un loc popular printre deținătorii de câini, care adesea îl frecventează în căutarea unei alternative recreative pentru petrecerea timpului liber. Cu toate acestea, deținătorii de animale nu sunt încântați de faptul că cei mici aleg să se joace în acest spațiu, deoarece există riscul să fie mușcați.

Parcurile de câini sunt spații destinate interacțiunii și socializării între proprietarii de câini și animalele lor de companie. Acestea oferă un spațiu special amenajat unde câinii se pot juca și se pot distra în siguranță, departe de riscurile din mediul urban. Cu toate acestea, în ultima vreme, parcul a devenit un punct de atracție pentru mulți copii din zonă.

O cititoare a trimis mai multe imagini în care se vede faptul că cel puțin șapte copii folosesc spațiul de joacă, în timp ce bunicii acestora îi privesc de pe margine, fără a se gândi însă la potențialele riscuri la care aceștia se expun. Revoltată de atitudinea doamnelor în a căror grijă au fost lăsați copiii, aceasta decide să le prezinte situația din perspectiva deținătorilor de animale.

“De ce nu lași copiii, ce le fac cățeilor?” spune fără reticență una dintre doamnele care are rolul de a-i supraveghea. “Avem acolo un parc de copii, în cealaltă parte un parc de copii, iar aici un parc de câini. Dacă vă mușcă nepoata câinele meu, cine e de vină?”, susține cititoarea, iar răspunsul femeii nu a întârziat să apară “Lasă că n-o mușcă. Bine, hai du-te și nu mai fă ochii la mine așa. Du-te acolo.” a fost replica acesteia, indignată de situație.

Câinii pot fi animale iubitoare și prietenoase, dar în anumite circumstanțe pot reacționa imprevizibil, mai ales în prezența unui grup mare de copii care sunt energici și plini de entuziasm. Mușcăturile pot apărea în urma unor jocuri prea agitate sau din cauza stresului cauzat de prezența excesivă a copiilor.

Părinții și însoțitorii copiilor trebuie să înțeleagă că parcul de câini este destinat în primul rând animalelor, iar supravegherea strânsă a celor mici este crucială pentru a evita potențialele incidente.

Ultima oră

Comentariul meu