protest al taximetriștilor la sibiu împotriva bolt și uber - marți ”paralizează” traficul din oraș

Sute de taximetriști vor protesta marți, 20 iunie, începând  cu ora 11:00, la Sibiu. „Protestul pe patru roți”, așa cum l-au numit șoferii și administratorii de taxi, va fi unul mobil, unde cele peste 200 de mașini vor trece prin fața următoarelor instituții: Prefectură, Autoritatea Rutieră Română (ARR), Anaf, Primărie și Consiliul Județean.

Protestul taximetriștilor va începe de pe strada Ștefan cel Mare, numărul 195, și se va desfășura prin fața principalelor instituții din oraș. Taximetriștii sunt determinați să iasă în stradă pentru a elimina transportul alternativ precum Uber și Bolt și pentru abrogarea  Ordonanței de Urgență OUG 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Șoferii de taxi au pierdut o mare parte din clientelă odată cu introducerea pe piață a transportului prin Bolt și Uber. Aceștia protestează împotriva împotriva celor două firme de transport. Șoferii de taxi vor atașa la oglinzile retrovizoare și la antenele de taxi panglici tricolore și sloganuri și bannere care vor fi puse pe geamurile laterale și pe lunetă.

„Este primul protest pe patru roți pe care îl facem și prin care vrem să tragem un semnal de alarmă. Teama noastră este eliminarea transportului alternativ. Prin această mișcare solicităm eliminarea celor două companii care au acaparat piața transportului”, spune Marius Govoreanu, șofer și administrator la o firmă de taxi din Sibiu.

În total 30 de orașe vor participa la „Protestul pe patru roți”. Protestul se va desfășura simultan în mai multe orașe din țară, printre care în București, Adjud, Brașov, Baia Mare, Pitești, Târgu Mureș, Focșani, Tulcea, Cluj-Napoca, Bacău, Timișoara, Alba Iulia, Bistrița Năsăud, Botoșani, Arad, Sibiu, Galați.

Ultima oră

Comentariul meu