alertă în atlantic: un submarin turistic pentru explorarea titanicului a dispărut
Foto NOAA on Unsplash

Un submersibil folosit pentru a transporta turiștii la epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic. A fost inițită o operațiune de căutare și salvare. Momentan, misiunea de căutare a submersibilului dispărut este în plină desfășurare. Garda de Coastă din Boston își continuă operațiunile și încearcă să stabilească câte persoane, dacă există, se aflau la bordul vehiculului în momentul dispariției acestuia.

Garda de Coastă din Boston a declarat pentru BBC că o operațiune de căutare a submersibilului era în curs luni. Nu este clar câte persoane, dacă există, se aflau la bord în momentul în care a dispărut.

Celebra epavă se află la 3.800m pe fundul Oceanului Atlantic, la aproximativ 600 km de coasta Newfoundland, Canada.

Pachebotul de pasageri, care a fost cea mai mare navă a timpului său, a lovit un iceberg în cursul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York în 1912. Din cei 2.200 de pasageri și membri ai echipajului la bord, peste 1.500 au murit.

Titanicul a fost explorat intens de când epava a fost descoperită în 1985. Până în prezent, mici submersibile au dus ocazional turiști plătitori să vizualizeze impresionanta epavă.

 

Ultima oră

Comentariul meu